Kanal İstanbul İçin İlk İhale Tarihi Belli Oldu

Kanal İstanbul
Kanal İstanbul

Hükümet ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni karşı karşıya getiren Kanal İstanbul projesi için ilk ihale tarihi belli oldu. Kanalın etki alanında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin taşınması ve yeniden inşası için 26 Mart günü ihale düzenlenecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan kanalın etki alanında kalan Odabaşı (Başakşehir) ve Dursunköy (Arnavutköy) köprülerinin rekonstrüksiyon (yeniden yapım) projesi için 26 Mart 2020 tarihinde ‘etüt proje hizmet alımı’ ihalesi gerçekleştirilecek.

Kanal İstanbul ÇED Raporu’nun iptali için dava açıldı

Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihalede yapılacak işin süresi 350 gün olarak belirlendi.

İhale için hazırlanan özel teknik şartnamede: Kanal İstanbul projesi etki alanında kalan Başakşehir’deki tarihi Odabaşı ve Arnavutköy’deki Dursunköy köprülerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanması için sağlam bölümlerinin sökülerek taşınması, eksik bölümlerinin tamamlanması ilkesine dayalı projelerinin hazırlanması.Lazer tarama ve İHA’lar kullanılacak, Şartnameye göre köprü civarında araştırma kazıları yapılarak başlangıç ve bitiş noktaları tespit edilecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*