Kıbrıs’ta Yatırım Yapmanın Avantajları Nelerdir?

IMG WA
IMG WA

Kıbrıs sicilya ve sardunya adasından sonra Akdeniz’in üçüncü büyük adasıdır. 9251km2 lik yüzeyi bulunan Kıbrıs adasının 3242km2si Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne aittir. Kuzey Kıbrıs’ın nüfusu yaklaşık 300.000 kişi olup Ada geneli Akdeniz iklimi altındadır.

Kıbrıs adası yılın yaklaşık 330 günü güneşli olup eşsiz güzellikte kum sahallire sahiptir. Ada genelilinde onlarca 5 yıldızlı otel bulunmakta olup Dünyanın en büyük üçüncü casino adasıdır. Ada içersinde Turizm ve eğlence sektörü çok gelişmiştir.

Örneğin, bir çok Avrupa ülkesine kıyasla ucuzdur. Kuzey Kıbrıs Dünyadaki en güvenli ülkeler arasında yer almaktadır.

Kuzey Kıbrıs’ta benzinin litresi 5,41 TL’ dir.

Sanayinin çok az olması sebebi ile hava kalitesi çok yüksektir

Kıbrısta sıcak Akdeniz iklimi mevcuttur. Ortalama hava sıcaklığı 20 derece olup en düşük 12 ile 15, en yüksek hava sıcaklığı 40-45 derece aralığındadır.

Türkiye ve Avrupa gibi yoğun trafik akışı olmadığı için huzurla seyahat edebileceğiniz Kuzey Kıbrıs size stressiz bir trafik imkanı sağlıyor

Kuzey Kıbrıs’ın yeryüzü ölçümü 3242 km2 olduğu için gideceğiniz mesafeye uzun sürüşe ihtiyacınız yoktur.

Birçok kolej İngilizce eğitim vermektedir. UNDP raporuna göre okuryazarlık oranı% 90’ın üzerinde. Tüm Üniversitelerimiz Akrediteli olup Kuzey Kıbrıs’tan mezun olanlar tüm dünyadaki çalışmalarına devam edebilir.

Adada, yerel halk olan Kuzey Kıbrıslı ve Türkiye göçmenlerinin yanı sıra adada çok sayıda Rus, İngiliz, eğitim amacıyla gelmiş Aap ve Afrikalı kişiler yaşamaktadır

Eğer bir tarih severseniz doğru yerdesiniz. Antik Yunanlar, Roma İmparatorluğu, Ceneviz , Venedik, Osmanlı ve İngilizlerin adada yaşamış olmasından ötürü her milletten bir tarih dokusu bulabilirsiniz

Dünya Standartlarına göre emlak geri dönüşümü 20-24 yıldır. Ancak Kuzey Kıbrısta bu rakam 7-9 yıl arasıdır.

Arsa ve arazilerde yıllık %5-10 arası değer arttışı vardır

25,000 Sterlinden başlayan daireler bulabilir ve aylık ortalama 250-300 sterline kiralayabileceğiniz daireler satın alabilirsiniz.

Yükselen Döviz Kurundan ötürü, ilerleyen yıllarda aldığınız gayrimenkuller size otomatik kazanç sağlamaktadır.

Dünyanın diğer ülkelerine kıyasla emlak vergisi çok düşüktür. Ortalama 120 m2 bir evin yıllık vergisi 100 Lira civarıdır.

Güney Kıbrısta 75 m2 daireler 300.000 Eurodan başlıyorken, ayni daire Kuzey Kıbrısta 1/5 fiyatına satın alınabiliyor.

Tüm Türkiye Vatandaşları ve AB vatandaşları vize ihtiyacı duymadan adaya giriş sağlayabilmektedir.

Detaylı Bilgiler için Türkiye İzmir satış ofisimiz; Erol Ersoy Gayrimenkul -Mithat paşa cad.no:105/2 Tuğsuz sitesi A Blok (Agora AVM karşısı) Balçova/İzmir TEL: (232) 278 01 08- GSM: (507) 258 38 01

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*