Konut Kredisi Peşinat Oranı Düştü! Corona Virüsü Finansal İstikrar Paketi Kapsamında İndirim Yapıldı

Konut Kredisi Peşinat Oranı
Konut Kredisi Peşinat Oranı

Cumhurbaşkanı Erdoğan corana virüsü finansal istikrar paketi kapsamında konut kredisi peşinatının yüzde 20 seviyesinden yüzde 10 seviyesine çekildiği duyurulmuştu. Bugün de BDDK Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bankalara ilgili yazıyı gönderdi ve peşinat oranı resmen düştü.

250 Bin Liralık Konut Kredisi Kullanan, 25 Bin Lira Peşinat Ödeyecek!

Alınan karar kapsamında konut kredisi peşinatı yüzde 10 seviyesine çekildi. Eskiden 250 bin liralık konut kredisi çekmek isteyen kişiler 50 bin lira konut kredisi peşinatı ödemek zorunda kalırken artık bu tutar yarı yarıya azaldı. Bu rakam yeni yapılan düzenleme sonrasında 25 bin liraya çekildi. Söz konusu kararlar ile vatandaşın konut kredisi talebinin arttırılması ve konut satışlarının koranavirüs salgını nedeni ile olumsuz etkilenmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğin;

“Konut, taşıt ve tüketici kredilerine ilişkin sınırlamalar” başlıklı 12/A maddesinin altıncı fıkrası uyarınca, Yönetmeliğin 12/A maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen, tüketicilere, konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak kredilerde ve taşıt kredileri hariç konut teminatlı kredilerde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranının, 18.04.2007 tarihli ve 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile alt düzenlemelerine istinaden düzenlenen Enerji Kimlik Belgesi bulunan ve enerji performansı B sınıfı olan konutlar da dahil olmak üzere, değeri beş yüz bin Türk Lirası ve altında olan konutlar için yüzde doksana çıkarılmasına karar verilmiştir” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*