Koronavirüse Karşı Web-Tapu Uygulaması Hatırlatması

tapu ve kadastro müdürlükleri
tapu ve kadastro müdürlükleri

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, koronavirüs tedbirleri kapsamında, Web-Tapu projesi ile tapu ve kadastro müdürlüklerine gitmeden internetten işlem başvurusu yapılabildiğini hatırlatarak, sadece ıslak imzalı belgeler için müdürlüklere gidilebileceğini bildirdi.

İnternet Sitesinden Yazılı Açıklama Geldi

Türkiye’de, tapu ve kadastro müdürlüklerinde saniyede bir işlem yapıldığına dikkati çeken Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 19 bin 495 personeli ile yılda yaklaşık 30 milyon insana hizmet verdiğini belirtti.

Genel Müdür Zeki Adlı, kurum içinde personelin dezenfektan, kolonya, maske ve plastik eldiven kullanması gibi sağlık önlemlerinin alındığını da vurguladı. Özellikle yabancı uyruklu kişilerin işlem yaptırdığı tapu ve kadastro müdürlüklerinde, hijyenin en üst düzeye çıkarılması konusunda gerekli talimatları verdiğini kaydeden Adlı, “Personelimizin de, tapu ve kadastro müdürlüklerimize gelerek işlem yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın da içi rahat olsun.”dedi.

Sadece ıslak imza için müdürlüklere gidilmesi gerekiyor

Web-Tapu projesi ile tapu ve kadastro müdürlüklerine gitmeden internetten işlem başvurusu yapılabildiğini ve gerekli belgelerin uygulama üzerinden müdürlüklere gönderildiğini aktaran Zeki Adlı, vatandaşların sadece ıslak imza atmak için müdürlüklere gitmesi gerektiğini aktardı. Genel Müdür Zeki Adlı, “Web-Tapu kullanılarak malik, diğer kişilere güvenli bir şekilde tapu bilgisi görüntüleme ve başvuru yapma yetkisi verebiliyor veya verdiği yetkiyi kaldırabiliyor. Web-Tapu ile vatandaşlarımız, tapuya bizzat gelmeden, taşınmazlarına işlem yapılmamasına yönelik beyan tesis edebiliyor veya beyanını kaldırabiliyor, tapu senedi, tapu kaydı gibi belgeleri de alabiliyor” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*