Kredi Kartı Borçları Ertelenecek Mi?

Kredi Kartı Borçları Ertelenecek M
Kredi Kartı Borçları Ertelenecek M

Korona virüs önlemleri nedeniyle çoğu işletmenin sıkıntı yaşamasıyla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı hem de Sağlık Bakanlığı ekonomik tedbir paketlerini açıkladı. Kredilerin 3 ay süreyle ertelenmesinin ardından kredi kartı faiz oranlarında da indirim müjdesi geldi! Buna göre Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akfi faiz oranı %1.40’tan %1.25’e indi.

KREDİ KARTI BORÇ FAİZ ORANLARI DÜŞÜRÜLDÜ!

Kredi kartı kullananları ilgilendiren gelişme Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın almış olduğu karara göre, kredi kartlarında azami faiz oranı düşürüldü. Buna göre,

Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1,25, (önceki yüzde 1.40)

Yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1,00 (önceki yüzde 1.12)

Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 1,55 (önceki yüzde 1.70)

Yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 1,30 (önceki yüzde 1.42) oldu.

Karar 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

ZİRAAT BANKASI’NDAN KREDİ ERTELEME KARARI

Ziraat Bankası; 1 Mart – 31 Mart 2020 tarihleri arasında ödenmesi gereken dönem sonu kredi taksitlerini erteledi! İster firma isterse bireysel müşteri olsun bu ertelemeden faydalanabilecek. Son dakika bilgisine göre; nakit akışında sıkıntı yaşayan sektörlere 6 ay, turizm gibi uzun dönemli faaliyetlere ise 12 aya kadar ilave süre tanınacak. Kredi kartı borcu ertelemesi hakkında ise Ziraat Bankası’ndan henüz bir hamle gelmedi.

HALKBANK KREDİLERİ ERTELENDİ Mİ?

1- 31 Mart 2020 tarihine kadar taksit, faiz ve ana parasını ödeyemeyen firmalar ile bireysel müşteriler, bu döneme dair ödemelerini erteleyebilecek.

2- Esnaf ve sanatkarların talep etmeleri halinde kullanmış oldukları kredilerin; nisan, mayıs ve haziran 2020 aylarında vadeleri gelecek olan ana para ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerinden itibaren 3 ay süreyle ve faizsiz ertelenecek.

3- Nakit akışı bozulduğu için ödeme sorunu yaşayan banka müşterilerine, 6 aya kadar ödemesiz dönemle kredilerini uygun vadeli yapılandırma imkanı sunulacak. Ödemesiz dönem, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde 12 aya kadar uzatılabilecek.

  1. Personel maaşlarını Halkbank üzerinden ödeyen firmalara, istihdamlarını Şubat sonuna göre azaltmamaları şartıyla, gelecek 3 aylık dönem boyunca personel maaş gideri kadar ilave kredi limiti verilecek.

  2. Bankanın kredili müşterileri tarafından Halkbank üzerine keşide edilmiş çeklerin ödenmesi amacıyla, genel kredi limitleri artırılarak firmalara ilave nakit kredi limit tahsis edilecek.

  3. İşletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere; Halkbank kurumsal kredi kartı ve Doğrudan Borçlandırma Sistemi limiti bulunan firmaların kurumsal kart limitleri artırılacak.

VAKIFBANK KREDİLER ERTELENDİ Mİ?

1- Firmaların, 31 Mart devre sonu faizleri de dahil olmak üzere 30 Haziran 2020 tarihine kadarki tüm kredi taksitleri ve ödemeleri konusunda esneklik sağlanacak.

2- İstihdam koruma amaçlı kredi taleplerini karşılamak amacıyla işletmelere “3 aylık maaş gideri” kadar uzun vadeli kredi kullandırılabilecek.

3- İşletmelerin mevcut kredileri, kendi nakit akışlarına uygun ve sektörel durumlarına göre ödemesiz dönemli olarak yeniden yapılandırılacak.

4- Turizm ve şehir içi toplu taşıma dahil en çok etkilenen sektörlere özgü krediler, 12 aya kadar ödemesiz dönemli olarak yapılandırılacak.

5- Firmaların vergi, SGK gibi kamusal ödeme yükümlülüklerini kolaylaştırmak amacıyla nakit yönetim limitleri artırılarak, bu limitlerden yapılacak ödemelere 3 ay ödemesiz, 12 aya kadar taksit imkanı verilecek.

6- Firmalara ait Business Kartlarda limit artırımına gidilerek, maliyetsiz tedarik kapasiteleri artırılacak.
Merkez Bankası’ndan son dakika kredi faiz açıklaması! Kredi faiz oranları düşürüldü; ihtiyaç, taşıt ve konut kredileri ertelendi mi?

7- VBanko Çek ürünü limiti ve yaygınlığı artırılarak, bankacılık garanti imkanının dolaşıma sürülmesi yoluyla nakit ihtiyacı azaltılacak ve maliyetsiz finansman imkanı sağlanacak.

8- Bireysel kredi ihtiyacı olan vatandaşların kredi talepleri VakıfBank Mobil, internet bankacılığı ve Sky Limitler üzerinden sağlanarak salgın riskine maruz bırakılmayacak.

9- Bireysel kredi müşterilerinin taksit, kredi kartı ödemelerinin 3 aya kadar ötelenebilecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*