Lojman Kredisinde Oranlar Yarışıyor

Lojman Kredisinde Oranlar Yarışıyor
Lojman Kredisinde Oranlar Yarışıyor

Bankalar imzaladıkları protokoller ile tüketiciye en uygun oranı sunmak için yarışa girdi. Buna göre, yüzde 0.87 ila yüzde 0.95 oranında kredi faizi ve finansmanı sunuluyor. Genel bütçeli idarelere tahsisli 218 bin 575, diğer kurumlara tahsisli 30 bin 939 olmak üzere toplam 249 bin 514 kamu lojmanı bulunuyor.

Açık ihale yöntemiyle satılacak

Devlet lojmanlarından kat mülkiyeti kurulanlarda oturanlara, ikamet ettikleri lojmanın ihalede oluşan bedeli üzerinden öncelikli olarak satın alma hakkı var. İkamet ettiği lojmanı satın almak isteyen memurlara 5-7 ve 10 yıl süreyle ödeme seçenekleri sunuluyor. Lojmanı alan memur, konutun yüzde 20’sini peşin kalan tutarı 60 ay, yüzde 25’i peşin kalan tutarı 84 ay, yüzde 30’u peşin kalan tutarı 120 ay olmak üzere TÜFE oranında artışlarla taksitli ödeme yapabilecek. TÜFE en fazla yüzde 12 olarak hesaplanacak.

Memura ihale bedeli üzerinden yüzde 10 indirim uygulanıyor

Memurun oturduğu lojmanı satın almak istememesi halinde ise kamu konutu ihalede en yüksek teklif veren istekliye peşin veya yüzde 25’i peşin olmak üzere 24 aya kadar taksitle satılacak.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Mersin’de ekspertiz işlemleri tamamlanan 2 bin kamu konutunun ihaleleri yapıldı. 24 ilde ekspertiz çalışmaları devam eden 3 bin kamu konutunun satışları da başlayacak.

En düşük finansman oranı % 0.87

120 ay için en düşük finansman oran teklifi Emlak Katılım’dan geldi. Banka, 120 ay vadeye kadar tüm vadelerde yüzde 0.87 oran ile konut finansmanı sağlıyor.

Vakıf Katılım; Kamu lojmanı finansmanı için kâr oranı 60 aya 0.79, 61 -120 ay arasında ise 0.89 olarak belirlendi.

Kuveyt Türk, kâr oranını 0.94 olarak 120 aya varan vadeler öneriyor.

İş Bankası, 120 ay vadeye kadar aylık yüzde 0.95 faiz oranı ile kredi kullandıracak.

Garanti BBVA Mortgage, aylık yüzde 0.95 faiz oranıyla 120 ay vadeli kredi imkânı sunuyor.

Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kaydı belgelerinin de e-devlet üzerinden alınabilmesi için başlatılan çalışma tamamlandı. Vatandaşlar, tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kaydı belgelerini artık e-devlet üzerinden alabilecek, tapu işlemlerini de e-devletten başlatabilecek.

Vatandaşlar, ‘https://webtapu.tkgm.gov.tr/’ adresine e-devlet şifresiyle girerek burada tapu işlemlerini başlatıp belgelerini alabilecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*