Tapu Başvuruları Web Tapudan Yapılacak

Tapu Başvuruları Web Tapudan Yapılacak
Tapu Başvuruları Web Tapudan Yapılacak

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM), 18 Mart 2020 çarşamba gününden itibaren müdürlüklere yapılacak olan başvuruları Web-Tapu sistemi üzerinden alma kararı aldı.

Randevu talepleri ise randevu.tkgm.gov.tr adresinden veya Alo-181 çağrı merkezi aracılığıyla ile yapılacak. Tapu ve Kadastro müdürlüklerine randevusuz, manuel olarak yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecek.

Vatandaşların tapu müdürlüğüne gitmeden, elektronik ortamda taşınmazlarını yönetebildikleri Web-tapu sisteminde yakın zamanda birçok önemli güncellemeler yapıldığını hatırlatan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, son yapılan güncelleme sonrasında Tapu Senedi sureti ve Taşınmaz Kayıt örneklerinin internet üzerinden alınma imkanı olduğunu da belirterek “Vatandaşlar Webtapu sistemine e-devlet şifresiyle girerek, buradan tapu işlemlerini başlatarak gerekli evrakları sistemde de yükleyebiliyorlar. Sistem üzerinden alınan başvurular sonrasında vatandaşlarımız sadece imza aşamasında tapu müdürlüklerine gidiyor” dedi.

Web-tapu sistemi üzerinden tapu maliki seçtiği taşınmaza ait bilgilerin güvenli bir şekilde emlak danışmanı tarafından incelenmesi için yetki verebiliyor. Bu yetki süreli verilebildiği gibi, tapu dairesine başvuru yapmak hakkı da tanımlanabiliyor. Tapu sahibi sistem üzerinden taşınmaz bilgilerini görebiliyor, işlem başvurusunu yapabiliyor ve gerekli belgeleri internetten tapu müdürlüğüne gönderebiliyor. Web tapu ile malikler vekalet bile vermiş olsalar taşınmazlarını kilitleyebiliyor, tüm bu işlemlerden SMS yolu ile bilgi sahibi de oluyor.

Tapu senedi ve taşınmaz kayıt örneği ücretleri ne kadar?

Web tapu üzerinden tapu senedini almak isteyen veya taşınmaz kayıt örneği alacak taşınmaz maliklerin için de bedellerin belirlendiğini belirten Özelmacıklı “Sistem üzerinden tapu senedi almak isteyenler 66.5-TL, taşınmaz kayıt örneği almak isteyenler ise 14 TL olarak ücretlendirilmektedir.” diyerek tapu işlemleri için web tapu sistemi üzerinden başvurularda herhangi bir tapu harcı veya döner sermaye indiriminin söz konusu olmadığını söyledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*