Türkiye ve Azerbaycan Kara ve Hava Yolu Ulaşımını Durdurdu

Türkiye ve Azerbaycan
Türkiye ve Azerbaycan

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefonda görüştü. Görüşmede, korona virüsü önlemleri kapsamında kargo hariç karşılıklı kara ve hava yolu ulaşımının geçici olarak durdurulmasına karar verildi.

Türkiye’nin ulaşımı durdurduğu ülke sayısı 15’e yükseldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Erdoğan ve Aliyev telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı. Korona virüsüne karşı alınan önlemler çerçevesinde kargo hariç karşılıklı kara ve hava yolu ulaşımının geçici süreyle durdurulmasını kararlaştırdı.

Korona virüsünün ortaya çıktığı Çin’le 3 Şubat, İran’la 23 Şubat, Irak, İtalya ve Güney Kore ile de 29 Şubat’tan itibaren uçuşları yasakladı. İran’la tüm kara ve demir yolu geçişleri de durdurulurken, İran üzerinden yapılan kara yolu taşımacılığı Gürcistan’a kaydırılmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan’ın katılımıyla dün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından 9 Avrupa ülkesiyle uçuşların durdurulması kararı alındı. Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda’ya uçuşlar, bugün sabah 08.00’den itibaren 17 Nisan’a kadar durduruldu.

Ankara’da umre ziyaretinden dönen 10 bin 330 kişi sağlık taramasından geçirilip karantinaya alındı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara ve Konya’daki bazı yurtların umreden dönenlere uygun hale getirilerek karantina yerine dönüştürüldüğünü söyledi.

 

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*