Ulaşımda Olağanüstü Önlemler Alındı

Otobüs
Otobüs

Dünyanın tamamını etkisi altına alan covid-19 hastalığı giderek yaygınlaşıyor ve giderek daha fazla can alıyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehirlerarası seyahatlerin valilik iznine bağlı olacağını açıkladı.

Seferlerin Kaymakamlık izni ile yapılabileceği, tüm vatandaşlarımızın bulundukları şehirde kalmaları esastır. Ancak tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirlerarası yolculuk yapması Kaymakamlık izni ile gerçekleştirilebilecektir.

İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, Kaymakamların koordinesinde şehirler arası otobüs terminalleri bünyesinde kurulan Seyahat İzin Kurulu’na başvurarak ‘Seyahat Belgesi’ düzenlenmesi talebinde bulunacaklardır. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergâhı ve süresini de içerecek şekilde ‘Şehirler arası Otobüs Seyahat İzin Belgesi’ düzenlenecektir” denilerek, ‘Şehirler arası Otobüs Seyahat İzin Belgesi’ olmayanların seyahat etmelerine izin verilmeyeceği ifade edildi.

Şehirlerarası seyahat yasağı sadece toplu taşıma araçlarıyla ulaşımı kapsıyor. Kişisel araçlarla bireysel ulaşımı kapsamıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*