Valensiya ve İzmir Kardeşlik Yolunda

Valensiya ve izmir
Valensiya ve izmir

Ege Genç İş İnsanları Derneği, üyelerinin yurtdışı pazar bağlantılarını arttırmak, ihracat kapasitelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği yurtdışı iş gezilerine bir yenisini daha ekledi. EGİAD Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı, Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyonu’nun girişimiyle bu döneme ilişkin ikinci yurtdışı gezisi İspanya’nın başkenti Madrid ve Batı Akdeniz’in en büyük liman kenti Valensiya’ya düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Daire başkanlığının da ilk kez katılım gösterdiği EGİAD iş gezisine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibi de iştirakte bulundu. Enerji, makine, lojistik, danışmanlık, turizm başta olmak üzere çeşitli sektörlere ilişkin görüşme ve bağlantıların yapıldığı gezide, Valensiya İzmir arasında kardeş şehir protokolü imzalanmasına yönelik ilk adımlar atıldı.

EGİAD olarak Türk iş insanlarının İspanya’daki faaliyetlerinden bahseden Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan, yapılacak ticarette İspanya’nın stratejik önemini vurgulayarak, “İspanya stratejik bir öneme sahip. Ülkeyi tanımak ve pazar araştırması yapmak üzere iş gezisi planladık. Yeni trendleri, üretim teknolojilerini, pazarlama stratejilerini inceleme fırsatı bulduk. İki ülke arasındaki ortak yönlerimizin çokluğu ve özellikle İzmir ve Valensiya’nın benzerlikleri ticari faaliyetlerin gelişmesinde önemli bir etken olacaktır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise İspanya’nın en büyük 3. kenti Valensiya’nın Belediye Başkanı Joan Ribo Canut’u İzmir Enternasyonel Fuarı’na davet ederek, “Bu müreffeh Akdeniz liman kentiyle kardeş şehir olup turizmden sanata ticaretten gastronomiye işbirliği yapmak isteriz. Valensiya ile kurmayı planladığımız kardeş şehir ilişkisi ile ilgili istişarelerde bulunmak verimli olmuştur” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*