Bakan Berat Albayrak’tan Kredilere İlişkin Açıklama Geldi!

Berat Albayrak Açıkladı
Berat Albayrak Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüs salgını kapsamında alınan ekonomik önlem paketleri ile alakalı değerlendirmelerde bulunurken, bugüne kadar kullandırılan kredi paketlerine dair son rakamları açıkladı.

Vergi ötelemeleri, ticari hayatın aksamaması için devreye alınan tedbirler, kısa çalışma ödeneği, asgari ücret desteği, bireysel ihtiyaç desteği, esnaf destek paketlerimiz üretim gücümüze, esnafımıza ve istihdamımıza koruma kalkanı sağladı.

Bugüne kadar attığımız adımların toplam tutarı; 200 milyar TL’ye ulaştığını ifade eden Bakan Albayrak, Şimdiye kadar ana kadar yaklaşık 4,4 milyon ailemize bin liralık nakit destekte bulunduk. Ayrıca destek kapsamına girmeyen, ancak bu dönemde gelirini, işini kaybeden vatandaşlarımıza da bin lira nakit yardım yapacağız. Bu kapsamda e-devlet üzerinden başvuruları başlattık.

Temel ihtiyaç destek kredisi ile 3 milyon 977 bin vatandaşa, 22 milyar 295 milyon TL kaynak sağlandı. Bunun yanında Esnaf Destek Paketi için 582 bin esnafımız başvuruda bulundu. Tam 448 bin 148 esnafımıza 8 milyar 390 milyon TL finansman tahsisi yapıldı.

Paraf Ticari Kart için ise vatandaşımızdan 324 bin 814 başvuru geldi. 303 bin 565 esnafımıza kartları tahsis edildi. Paraf Kart ile beraber esnafımıza sunduğumuz finansman desteği toplam 16 Milyar 861 Milyon TL’ye ulaştı. KGF Kefaletli İşe Devam Desteği başvuruların 143 bin 769 firmaya ulaştığı Bu kapsamda 119 bin 804 firmamıza 107 milyar 412 milyon TL finansman tahsis edildi. Finansman tahsis edilen firmalarımızın yüzde 96’sını KOBİ’lerimiz oluşturdu.’ dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*