Bankaların Faiz Oranları Nisan Ayına Nasıl Başladı!

Koranavirüs nedeni ile nakit akışı bozulan ve finansal destek ihtiyacı olan kişiler bankaların kredi faiz oranlarını yakından takip ediyor. Bankaların kredi faiz oranları güncellendi. Çok sayıda banka konut kredisi faiz oranı için indirim bir yana ne yazık ki yükseliş kararı aldı. En uygun konut kredisi faiz oranı 0.69 seviyesine çekildi.

EN UYGUN KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI YÜZDE 0.69

Türkiye Finans Katılım Bankası tarafından yapılan güncelleme ile banka tarafından satışa sunulan gayrimenkuller için finansman oranı yüzde 0.75 seviyesinden yüzde 0.69 seviyesine çekildi. En uygun konut kredisi faiz oranı banka gayrimenkulü konut kredisi paketinde yüzde 0.69 seviyesine çekilirken sıfır konutlar için ise en uygun kredi oranı yüzde 0.79 faiz oranı ile Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve Emlak Katılım Bankası tarafından uygulanıyor.

İkinci el konut kredisi paketinde ise 60 ay vadeli konut kredisi çekmek isteyen kişiler için Vakıf Katılım Bankası 0.89 faiz oranı ile verilirken 120 ay vadeli konut kredisi paketinde ise yüzde 0.93 oranı ile Vakıfbank tarafından uygulanıyor.

Koranavirüs salgını öncesinde yüzde 0.79 seviyesine gerileyen ihtiyaç kredisi faiz oranı rakamları yüzde 0.99 seviyesi ortalamasına yükseldi. Çoğu banka kredi oranını yüzde 1 seviyesinin üstüne çekerken en uygun ihtiyaç kredisi faiz oranı Şekerbank nefes aldıran ihtiyaç kredisi kampanyası ile yüzde 0.85 seviyesine çekildi.

Bankaların 32 günlük faiz oranları ise Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimine rağmen yükselişe geçti. Yapılan güncellemenin ardından en yüksek faiz veren banka Burgan Bank oldu. Burganbank 32 günlük vadeli hesap faiz oranı yüzde 11,30 seviyesinden yüzde 12,10 seviyesine çekildi. Yapılan güncellemenin ardından 10 bin liranın 32 günlük faiz getirisi de yükselerek 89,93 liraya çıkmış oldu.

TEB, ING Bank ve QNB Finansbank ihtiyaç kredisi faiz oranı ise yüzde 0.89 seviyesinden yüzde 0.99 seviyesine çekildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*