Dayanışma Paketleri Artık Halkın Bakkalı’nda

Biz Varız” kampanyasına artık internet üzerinden de destek olunabiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yurttaşların web sitesi ya da mobil uygulama aracılığıyla Halkın Bakkalı’ndan satın aldıkları gıda yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

İzmirliler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını istedikleri gıda paketlerini dijital platform aracılığıyla Halkın Bakkalı’ndan alarak kampanyaya bulundukları yerden katılabiliyor. Satın alınan paketler doğrudan Kültürpark 3 nolu holde kurulan lojistik merkezine teslim ediliyor ve buradan da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Nasıl sipariş verebilirim?
Kampanyaya destek olmak isteyenler Bizİzmir web sitesinin ya da Bizİzmir mobil uygulamasının ana sayfasındaki “Destek olmak istiyorum” sekmesine tıklayarak ilgili sayfaya gidebiliyor. Yurttaşlar burada gıda yardım paketlerinin detaylarını görebiliyor. Her paketin altında “IBAN ile ödeme yapmak istiyorum” ve “Kredi kartı ile ödeme yapmak istiyorum” seçenekleri bulunuyor. Ödeme yöntemini belirleyen yurttaşlar, işlemleri tamamladıktan sonra yardım paketini satın almış oluyor.

Paketlerde neler var?
Kampanya kapsamında 63,75 ve 134 lira değerinde iki gıda paketi mevcut. 63,75 liralık birinci pakette 2 litre ayçiçek yağı, 1 kilogram Osmancık pirinci, 1 kilogram fasulye, 1 kilogram nohut ve 2 kilogram un bulunuyor. 134 liralık ikinci pakette ise birinci paketteki ürünlerin yanı sıra yarım kilogram çay, iki tane 220 gramlık çiçek balı, iki tane 500 gram siyah zeytin ve 1 kilogram tam yağlı beyaz peynir de yer alıyor.

Kendi hazırladıkları ya da hazır aldıkları gıda paketlerini lojistik merkezine çevrilen Kültürpark’taki 3 nolu hole teslim etmek isteyenler için bu uygulamada da sürdürülüyor.

Halkın Bakkalı nedir?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim sürecindeki vaatlerinden biri olan Halkın Bakkalı, bir yandan üreticiyi desteklemek bir yandan da yurttaşlara güvenilir, ucuz ve sağlıklı gıda ulaştırmak için kuruldu. Halkın Bakkalı’nda, Türkiye’nin dört bir yanındaki 30 kooperatiften 300 çeşit ürün yer alıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*