Devletten Kira Yardımı Nasıl Alınır?

Devletten Kira Yardımı
Devletten Kira Yardımı

Dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal yardımlar geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda devam ederken ve korona virüs ortaya çıkınca ilave yardımlarda gündeme geldi. Vatandaşlar ardı ardına açıklanan yardım ve desteklerden sonra devletin kira yardımına desteği olacak mı merakla takip ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan yıkım kararları sonucunda yıkım kararı alınan evlerde ikamet eden vatandaşlara ödeme yapılmaktadır. Deprem riski taşıyan evler için yardım talep edilmesi halinde Bakanlığa dilekçe verilmektedir. Riski yapı olmasından dolayı evini kentsel dönüşüme veren kişilere devlet, 18 ay süreliğine kentsel dönüşüm nedenli kira yardım ödemesi yapmaktadır. Bazı durumlarda Bakanlık kararı ile bu süre 36 aya çıkarılabiliyor. Deprem riski ya da kentsel dönüşüm kapsamında kira ödemesi ev sahibine ve kiracıya yapılmaktadır.

Kira yardımı alabilmek için tahliyeden itibaren en geç 1 yıl içerisinde başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurular, İstanbul, Bursa ve İzmir illeri için Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüklerine, diğer iller için de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine yapılmaktadır. Kentsel dönüşüm için vatandaşlara verilen kira yardım miktarı aşağıdaki gibidir.

595 TL kira yardımı alan iller; Ardahan Artvin Bartın Bayburt Bilecik Bingöl Bolu Çankırı Erzincan Gümüşhane Hakkari Iğdır Karabük Karaman Kırıkkale Kilis Nevşehir Tunceli Yalova illerine verilmektedir.

675 TL kira yardımı alan iller; Aksaray, Amasya, Bitlis, Düzce, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Muş, Niğde Osmaniye, Rize, Siirt, Şırnak, Uşak, Yozgat, illerine verilmektedir.

755 TL kira yardımı alan iller; Adıyaman Afyon Ağrı Batman Çanakkale Çorum Elazığ Kütahya Ordu Sivas Tokat
Zonguldak illerine verilmektedir.

830 TL kira yardımı alan iller; Antep, Aydın,nBalıkesir, Deniz, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kayseri,
Kocaeli, Malatya Manisa, Maraş, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Urfa, Van, illerine verilmektedir.

905 TL kira yardımı alan iller; Adana, Antalya, Bursa Konya illerine bir defalığına 905 TL ödeniyor iken hak sahiplerine ise 4.525 TL ödenecektir.

960 TL kira yardımı alan iller; İstanbul Ankara İzmir bu illerde kira yardım ödemeleri ise 860 TL’den 960 TL’ye yükseltilmiştir. Yukarıda belirtilen illerde ikamet eden kiracılar bir defalığına 920 TL. Hak sahiplerine de 4.800 TL kira yardımı ödenecektir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*