Emlak Sektörünü Teknoloji Kurtaracak

Emlak Sektörünü
Emlak Sektörünü

Ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde tedbir gereği çoğu emlak ofisleri anında kapatıldı ve tüm danışmanlar ve yöneticiler, evden çalışmaya başladı. Bu durağanlığı her sektörün kendini geliştirmesi için bir fırsat olarak değerlendirdiklerini belirten FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, bu süreçte teknolojinin olanaklarının daha etkin bir şekilde kullanarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay; daha önce hiç ihtiyaç hissetmediğimiz programlarla görüntülü toplantılar yapmaya, Instagramdan kalabalık grupların katıldığı eğitimler ve söyleşiler gerçekleştirmeye başladık. Çok daha kalabalık kitlelere aslında ne kadar kolay ulaşabileceğimizin farkına vardık. Eskiden aynı toplantı için günler öncesinden duyurular yapıp yüksek bedellerle salonlar kiralıyorduk ve insanlar da işlerini bırakıp mesafeler katedip toplantıya geliyordu . Aslında bu pandemi zorunluluk gereği de olsa hayatımızı kolaylaştıracak birçok dijital ürünle tanışmamızı sağladı ve pandemi sonrası bu ürünlerden vazgeçeceğimizi hiç zannetmiyorum.”

“Elimizdeki portföyü görmek isteyen müşterilerimiz evinden çıkmadan gayrimenkulü dijital ortamda gezebiliyor ve sonrasında satış sözleşmesi, kapora ve nihayetinde tapu web tapu ile satış süreci kolaylıkla halledilebiliyor. Tüm bu kolaylıklar yeni değil aslında, sadece pandemi ile bu araçları mecburiyetten kullanmaya başladık. Ama pandemi sonrası gayrimenkul sektörüne dair daha birçok dijital çözümlerin geliştirileceğini düşünüyorum. Çünkü bizler kullanıp dijitalleşmeye alıştıkça ürün geliştiriciler de yeni ürünler geliştirecektir. Bu dönemde veri en önemli değerlerden biri haline gelecek. FCTU olarak biz CRM ile müşteri veri tabanımızı ve çalışmalarımızı kayıt altına alıyorduk ve yeni müşteri talepleri ile var olan portföyleri buradan eşleştirerek çok daha hızlı işlemleri sonuçlandırıyorduk. Şimdi CRM kullanımının da aynı şekilde artacağını düşünüyorum, müşterilerimizi mail ve SMS ile bilgilendirme ve çok daha geniş kitlelere bilgi verebilmek için CRM kullanım alışkanlığını artıracağız” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*