Emlak Vergileri Ertelendi mi?

Emlak Vergileri Ertelendi mi
Emlak Vergileri Ertelendi mi

Emlak vergisi 2020 ilk taksit ödemeleri Mart ve Nisan ayından yapılacak. 1 Mart’ta başlayan ödemeler 31 Mayıs’ta sona eriyor. İkinci taksit ödemesi ise kasım ayında yapılacak. Emlak vergi borcu sorgulaması E-devlet üzerinden yapılmaktadır.

Mayıs ayı emlak vergisi ödenecek mi?

Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri Mart ve Mayıs ayları arasında yapılıyor. 1 Mart’ta başlayan vergi döneminin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor. İlk vergi ödemeleri 31 Mayıs’ta sona eriyor.

Bir gayrimenkulü olduğu halde, hiçbir gelir olmayan, sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan başka geliri olmayan emekliler, gaziler, engelliler, şehitler, işsizler ile dul ve yetimler vergiden muaf tutulacak. Emlak vergisi ödemeleri ilçe belediyelerinden yapılıyor. Gayrimenkul başka şehirdeyse internetten ödenebiliyor.

İsteyen kişiler emlak vergisi ödemelerini kredi kartı ile internet üzerinden yapabilecek. Online ödeme imkanı sunan belediyelerin resmi internet sitesi üzerinden yer alan linkleri takip ederek sadece TC kimlik numarası ile emlak vergisi sorgulama ve ödeme işlemi yapılabiliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*