Evden Çıkmadan Konut Kredisi Alınır Mı?

Evden Çıkmadan Konut Kredisi
Evden Çıkmadan Konut Kredisi

Koronavirüs tedbirlerinden bir tanesi de, Web Tapu üzerinden konut alım ve satım işlemlerinin yapılabiliyor olması oldu. Bankalar da vatandaşın işlerini kolaylaştırmak amacıyla, pek çok işlemi online üzerinden uygulanabilir hale getirdi. Konut kredisi kullanmak isteyenler, banka şubelerine gitmeden konut kredisi başvurusu yapabiliyorlar.

Konutun krediye konut değerinin belirlenmesinde gayrimenkul değerleme firmalarından destek alan bankalar başvuru sonrasında birkaç gün konut değer tespitini bekledikten sonra gelen ekspertiz raporunun ardından tüketicinin kredisine onay vererek online olarak hesabına kredi aktarımını yapıyor.

Salgına karşı alınan önlemler kapsamında konut değerinin %80’ine kadar olan max kredi kullanabilme oranı %90’a çıktı. Tüketiciler konut değerinin sadece %10’u kadar peşinat vererek kalan kısmı için kredi kullanabiliyor. Bazı bankalar sıfır peşinat kampanyaları dahilinde kalan %10’luk pay için tüketiciye ihtiyaç kredisi sunurak peşinatsız kredi imkanı da sunuyor.

Web Tapu üzerinden vatandaşlar, evlerinden çıkmadan bugüne kadar 113.000 işlem yaptı. Bu süre içinde 29.748 konut, online olarak satıldı.14.110 vatandaş da bankalardan konut kredisi alarak Web Tapu üzerinden ev sahibi olurken, 12.483 vatandaş ise kredi için bankalara evini teminat gösterdi.

Bankalardaki en düşük konut kredisi faiz oranı olan %0.79 üzerinden 200.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vadede aylık taksitleri yaklaşık 2.600 TL, toplam geri ödemesi de 330.000 TL.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*