Gıda Paketlerine Bezelye ve Enginar da Eklendi

Gıda Paketleri
Gıda Paketleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi kooperatifler aracılığıyla 65 ton taze bezelye ve 30 bin adet sakız enginarı aldı. İzmir  Büyükşehir Belediyesi ekipleri bezelye ve enginarları gıda kolileriyle birlikte dağıtmaya başladı. Ödemiş’teki Kaymakçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden bezelye, Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ÇEŞKA) ve Çeşme Belediyesi aracılığıyla da Ildırlı üreticilerden 30 bin adet sakız enginarı aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgıyla mücadele kapsamında hazırladığı gıda paketlerine geçen hafta yine kooperatiflerden aldığı taze baklanın yanı sıra birer kiloluk poşetler halinde bezelye ve dörder tane taze sakız enginarı da eklemeye başladı.

Ildırlı enginar üreticisinin yüzü güldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle yerel pazarların yeterli talep yaratamaması ve yerel tarım festivallerinin iptal edilmesi nedeniyle ürününü tüketiciye ulaştırmakta zorlanan enginar üreticisinin yüzünü güldürdü. Sakız enginarının çiçeklenmeden tarladan alınması ve fiyat dengesinin korunması için devreye giren Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ÇEŞKA), Çeşme Belediyesi ve bölge muhtarları ile bir çalışma grubu oluşturdu. Çeşme’de enginar üreticilerini tarayarak Ildır yöresindeki üreticilerin salgından olumsuz etkilendiğini saptayan Büyükşehir, Ildırlı üreticilerin 30 bin adet sakız enginarının normal piyasa fiyatlarında aldı ve bu sayede Çeşme’de sakız enginarının piyasa fiyatı 1.5 liranın altına düşmesi de engellendi.

Başkan Tunç Soyer, tarıma desteğin süreceğini açıkladı

Çeşme’de enginar alımında kendisine anlatılanlardan etkilendiğini belirten Başkan Tunç Soyer, “Bazı küçük ölçekli üreticiler ‘Komşumun daha çok ihtiyacı var, onun mahsulünü alın’ diyerek bizleri yan tarladaki komşusuna yönlendirdi. Küçük ölçekli üreticilerimiz istisnasız en az yüzer tane ‘Bunlar da benden Büyükşehir Belediyemize, İzmirliye helal olsun’ diyerek araçlarımıza fazladan sakız enginarı yükledi. Bu bize Anadolu insanının ne kadar yüce gönüllü olduğunu, gerektiğinde dayanışma ve imeceye ne kadar önem verdiğini bir kez daha gösterdi.

Paketlere yeni ürünler eklenecek

Toplam 67 bin 500 aileye erzak desteğinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu destek için kooperatiflere yaklaşık 30 milyon lira ödedi. Kuru gıda paketlerindeki ürünlerle beraber kavurma olarak dağıttığı eti ve Süt Projesi kapsamında çocuklara ulaştırdığı sütü de üretici kooperatiflerinden alan Büyükşehir Belediyesi, alımlarına enginar, mandalina reçeli, zeytin, soğan ve marul başta olmak üzere farklı ürünlerle devam edecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*