İkinci El Konut Kredisi Faiz Oranları

kinci El Konut Kredisi
kinci El Konut Kredisi

Bankalar emlak ofisleri gibi satılık ev ilanları vermeye başladı. Piyasa fiyatlarının çok altında satılan bu konutlar için fiyat indirimi ve düşük faiz oranı ile konut kredisi desteği de sunulmakta. Birçok bankanın ipotek güvenceli kredilerinde oluşan geri dönüş problemleri sebebiyle birçok bankanın konut stokları rekor seviyeleri aştı.

Bankalardan Satılık Ev Almanın Avantajları

Piyasalarda meydana gelen bu yükselişin ardından bankalar problem olarak gördükleri konut stoklarını eritebilmek adına hem konut fiyatlarına büyük indirimler yaptı hem de düşük faizli konut kredisi ile ikinci el konut kredisi kullanmaya imkân sağlıyorlar.

En düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 0,93 olarak Vakıfbank tarafından uygulanırken, ikinci el konut almak isteyen kişilere şu anda Türkiye Finans Katılım Bankası yüzde 0,69 finansman oranı ile, devlet bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ise yüzde 0,79 faiz oranı ile konut kredisi desteği ile satılıyor. Konut kredisi ekspertiz işlemi yapıldığı için ayrıca konut kredisi ekspertiz ücreti talep edilmiyor.

Ziraat Bankası
Devlet bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası ise çok sayıda mülk için satılık gayrimenkulilanları duyuruldu. Piyasaya satış için sunulan konutlar piyasa fiyatının çok daha altına satışa sunulurken en düşük taban fiyat konut satışlarında 24 bin 500 liradan başladı.

QNB Finansbank 
QNB Finansbank banka gayrimenkulleri konut finansmanı oranı yüzde 0,75 seviyesinden yüzde 0,69 seviyesine çekildi.

Satışa sunulan konutlar için finansman desteği almak isteyen vatandaşlara yüzde 0,75 oranı ile konut finansmanı desteği verileceğini duyurdu.

31 Ağustos 2020 tarihine kadar sürecek olan bu kampanya kapsamında 120 ay vadeli konut finansmanı desteği vatandaşlara sunulacak.

Kampanyadan yararlanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın 120 ay vadeli 200 bin lira konut kredisi için aylık ödemeleri 2 bin 456 lira olarak ifade edildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*