İnşaat Firmaları Yeni Dünya Düzenine Uyum Sağlamalı

ANNOPA Yapının İzin Belgesi
ANNOPA Yapının İzin Belgesi

İnşaat firmalarının ve emlak ofislerinin seri ilan sitelerine bağımlı olarak sürdürdüğü pazarlama şekilleri yeni dünya düzeninde yetersiz kalacağını öne süren Ekonomist Prof Dr Ahmet Yılmaz ‘alternatif satış kanalları yaratan Gayrimenkul PR gibi çözümlere yönelilmeli’ önerisinde bulundu.

İnşaat Firmaları Hem Konut Üretip Hem Kendileri Satmaktan Vazgeçmeli

Gayrimenkul satış sektörü uzun zamandır yapmadığı bir şekilde teknoloji kullanımına ve dijital iletişim araçlarına yönelmeye başladığını belirten Prof Yılmaz, ‘Bu girişimler her ne kadar etkili oluyormuş gibi görünse de seri ilan sitelerine bağımlılık devam edecek. İş yapış şekillerinin değişeceği yeni bir dünya düzenine girerken, alternatif pazarlama kanallarına yönelmek, Gayrimenkul satışlarının geleceğini olumlu etkileyecek’ dedi

G-7 ülkelerindeki inşaat firmaları sadece odağındaki işleri yapıp, ürettikleri konutların satışı sürecini ‘alternatif pazarlama kanalları’ olan gayrimenkul ofisleri ile yürütmekte. Türkiye’deki İnşaat firmaları ise hem konut üretip hem de kendileri satmak istemektedirler. Bunun için satış ofisleri kurup, personel istihdam edip, tanıtıma orantısızca para harcamaktadırlar. İnşaat firmaları bu klasik yöntemlerle hem zamanlarını hem paralarını ve en önemlisi enerjilerini boş yere harcıyorlar.

Prof Yılmaz; ‘‘İnşaat firmaları, konutlarının satış işini, klasik emlakçılık modeli dışında, alternatif pazarlama kanalları olan Gayrimenkul PR modelleri ile çalışan, teknoloji odaklı ve gerçek alıcı kitlesine doğrudan ulaşabilen Gayrimenkul şirketlerine devretmelidir”dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*