İptal Edilen TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Kuraları Ne Zaman Çekilecek

TOKİ Karaman Kırbağı
TOKİ Karaman Kırbağı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile alt gelir grubu aileler için 100 bin sosyal konut projesi üretileceği açıklanmıştı. Projeler için iller belirlenmiş, başvurular toplanmış ve rekor başvuru sayısı ile proje büyük yankı uyandırmıştı.

Ancak ne yazık ki başlayan kura çekilişleri korana virüs engeline takıldı. Yapılan açıklama ile korana virüs salgını nedeni ile ilk olarak kura çekiliş törenleri iptal edilmiş ardından da başvuru ücreti iadesi nedeni ile banka şubelerinde yaşanan yoğunluk neden gösterilerek ikinci bir açıklamaya kadar çekiliş törenlerinin iptal edildiği duyurulmuştu.

Yayımlanan açıklama metninde “Küresel çapta yaşanan ve ülkemizi de etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı ülkemizin tüm kurumları etkin ve koruyucu önlemler almaktadır. Devletimizce bugüne dek alınan ve alınacak tedbirler kapsamında kuraları sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınladığımız 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projemizde, hak sahibi olamayan vatandaşlarımızın başvuru bedellerinin banka şubelerinden iadesi sırasında oluşabilecek sağlık risklerini engelleme amacıyla kuralar ileri bir tarihe ertelenmiştir. Kura tarihleri daha sonra idaremizin web sayfası ve sosyal medya hesaplarından ilan edilecektir” ifadelerine yer verilmişti.

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için şu anda yapılan açıklama korana virüs salgını neden olarak gösterilirken kuraların yeniden başlaması için virüsün hız kesmesi gerekiyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından çekilişlerin yeniden başlaması için bu nedenle en erken Haziran ya da Temmuz ayı işaret ediliyor.

Başvuru ücreti iadesi için ise sonuçları belli olan projeler için Halkbank ATM’leri üzerinden iade işlemleri yapılacak. Ancak diğer projelerde henüz isimler belirlenmedi için ücret iadesi için beklenmesi gerekecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*