1000 TL Sosyal Yardım Parası Başvuruları Ne Zaman Sonuçlanır?

SOSYAL YARDIM
SOSYAL YARDIM

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1000 TL sosyal yardım parası başvuru süreci ile ilgili bilgi verirken başvuru gerekiyor mu sorusunu da yanıtladı. Faz 1 ve 2 için başvuru yapılmasına gerek olmadığını belirten Bakan Selçuk, faz 3’ün ise talep esaslı olacağını aktardı.

Türkiye genelinde milyonlarca aileye verilen, verilecek olan 1. fazı yapılan ve 2. fazı tamamlanmak üzere olan sosyal yardım parasının diğer fazları için de detaylar belli oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılacak sosyal yardım ile ilgili detaylar açıklandı. Sosyal yardım paketinin birinci fazında 2 milyon 111 bin haneye destek olduklarını açıklayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, uygulamanın diğer fazları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 2. fazda da herhangi bir başvuruya gerek yok ancak 3. faz başvuru esaslı olacak.

Sosyal Yardım Ödemesi Faz 3 Başladı Mı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ”Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Pandemi Sosyal Destek Programı 3. Faz başvurularını e-devlet kapısı üzerinden almaya başladık.

Başvuruları, https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu adresi üzerinden yapabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

Bakan Selçuk, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi altında bir sosyal destek programı açıkladık. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Sosyal Destek Yardım Programı altında 3 faz var.

1’inci fazda, Toplumumuzun en alt gelir grubunda olan vatandaşlarımıza erişmeyi amaçladık ve 2 milyon 111 bin hanemize ulaştık. Bu hanelerimize 1000’er lirayı teslim ettik.

2’inci fazda, Yine belli kriterler koyarak, o kriterleri oluşturuyoruz şu anda vatandaşlarımıza 1000’er lira daha ulaştıracağız. Bu kapsamda 2 milyon 300 bin haneye ulaşmayı hedefliyoruz.

3 Faz’da, Talep bazlı olacak, ona dair altyapı çalışmalarımız da devam ediyor. Çünkü istiyoruz ki bu süreçte dokunulmayan hiçbir vatandaşımız kalmasın. Bu anlamda faz 3 çalışmamız devam ediyor. Faz 2’nin kriterleri daha belli olmadı, belirleniyor faz 3 için web sitesi üzerindeki altyapı daha tamamlanmadı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*