İzmir Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Basında

ZMİR
ZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınına karşı verdiği mücadele kapsamındaki hizmetleri ses getirdi. Belediye’nin İftar Sofrası İspanyol basınında, Maskematik uygulaması ise Avrupa Şehirler Birliği’nin web sitesinde yerini aldı.

İftar Sofrası İspanyol basınında

İspanya’nın ileri gelen haber ajansı EFE abonelerine, Ilya U. Topper y Doğan Tılıç imzasıyla “Türkiye kültürel ve sosyal aktiviteler olmadan sınırlı bir Ramazan’a hazırlanıyor” başlıklı bir haber servis etti. Haberde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “İftar Sofrası” uygulaması anlatıldı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Teknolojik bir iftar geliştirdik. Belediye’nin (www.bizizmir.com) sitesinden tek tıkla 20 liralık (yaklaşık 3 euro) bağışta bulunulabilir ve biz de bu miktarın üzerini Belediye’den tamamlayarak bağış yapan kişi adına Belediye’den desteklenmesi gereken bir eve iki kişilik iftar yemeği gönderilmesini sağlayabiliriz” ifadelerine de yer verildi. Haber La Vanguardia ve Puplico gibi önde gelen haber kuruluşlarının web sitelerinde yer aldı.

 

Avrupa Şehirler Birliği’nin (EUROCITIES) web sitesi de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen hafta devreye aldığı Maskematik uygulaması ile yer verdi. Avrupa Şehirler Birliği “Covid Haberleri” sayfasında Avrupa’daki örnek uygulamaları paylaşıyor.

İftar Sofrası nedir?
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı boyunca günde 10 bin kişilik iftar yemeği dağıtacak. İzmirli yurttaşlar da Bizİzmir dijital platformu üzerinden her biri 20 lirayla, iki kişilik iftar yemeği paketinden istedikleri kadar satın alarak kampanyaya destek olabilecek. Satın alınan iftar yemeği paketleri, desteğin uygun görüldüğü semtlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Grand Plaza Gıda Turizm A.Ş. ekipleri tarafından evlere ulaştırılacak. İftar paketinde tarhana çorbası, Urla kavurma, günlük olarak değişecek şekilde bulgur, pirinç pilavı ya da makarna, içinde hurma, siyah-yeşil zeytin, bal ve reçel olan iftariyelik ve iki ekmek bulunuyor.

Maskematik nedir?
Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle tıbbi maskeye erişimini kolaylaştırmak için metro istasyonlarına Maskematik yerleştirdi. Metro yolcuları İzmirim kartla yolculuk bedelini ödedikten sonra içeride bulunan Maskematik makinelerine yine İzmirim kartlarını göstererek hijyen paketini alabiliyor. Bu işlemde İzmirim Kart’dan herhangi bir ücret düşmüyor. Paket 5 maske ya da 4 maske 100 mililitrelik dezenfektan içeriyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*