İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Günde 60 Bin Maske

İzmir Büyükşehir
İzmir Büyükşehir

İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında sürdürdüğü maske üretiminin kapasitesini artırmak için iki yeni makine hizmete aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında maske üretim kapasitesini arttırmak için iki makine aldı. Meslek Fabrikası bu iki prodijital makine sayesinde günlük maske üretim kapasitesini 60 bine çıkardı.

İzmirlilere çok daha fazla sayıda maske ulaştıracağız!

Meslek Fabrikası’nın Bayraklı’daki Kurs Merkezi’ndeki maske üretimini yerinde inceleyen Başkan Tunç Soyer, maske üretimine verdikleri destekten dolayı Meslek Fabrikası dikiş eğitmenlerine ve gönüllülere teşekkür etti. Soyer, “Bu salgın kısa bir zaman dilimini içinde bitecekmiş gibi gözükmüyor. Salgının yayılım hızı da artmaya devam ediyor. Daha fazla önlem almamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın hem kendilerini hem birbirlerini korumak için maske kullanmaları gerekiyor. Bunun önemini vurgulamak istiyorum. Şimdi aldığımız iki yeni makinayla maske üretimimizi otomatik bir hale getiriyoruz. Günlük üretimimizi çoğaltıyoruz” dedi.

Prodijital makine maskeyi baskılayarak hazır halde çıkarıyor. Maskelerin lastiklerini ise Meslek Fabrikası eğitmenleri ve gönüllüler dikiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meslek Fabrikası’nda üretilen ve dışarıdan alım yöntemiyle temin edilen maskeleri aile sağlık merkezleri ve sahada çalışan personeline dağıtılıyor. Maskeler metro istasyonlarında hizmet veren maskematiklerdeki hijyen paketleri aracılığıyla halka ulaştırılıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*