İzmir’de Doktor Danışma Hattı Devrede

İZMİRDE
İZMİRDE

İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Doktor Danışma Hattı açtı. İzmirliler artık Büyükşehir Belediyesi’ne ait Eşrefpaşa Hastanesi’ndeki doktorlara telefonla danışabiliyor.

Doktor Danışma Hattı’ndan faydalanmak için öncelikle Bizİzmir dijital platformları üzerinden randevu almak gerekiyor. www.bizizmir.com web sitesinin ya da Bizİzmir mobil uygulamasının ana sayfasındaki “Doktor danışma hattı” sekmesine tıklayarak ilgili sayfaya gidebiliyor. Bu sayfada açılan randevu formunun doldurulmasıyla hasta randevusunu almış oluyor.

Görüşmeler nasıl yapılıyor?
Randevu saati geldiğinde hastanın seçtiği bölümde çalışan uzman doktor, psikolog ya da fizyoterapist, forma yazdığı cep telefonundan hastayı arıyor. Bu görüşmelerde uzmanlar hastaların sorularını yanıtlıyor, onları merak ettikleri konuda bilgilendiriyor ve gerekli gördüğü takdirde hastayı hastaneye yönlendiriyor. Bu görüşmelerde tanı konmuyor ve hastalara reçete yazılmıyor. Görüşmelerse kayıt altına alınıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınının psikolojik etkilerine karşı İzmirlilere destek olmak amacıyla 30 Mart’ta Psikolojik Destek Hattı da açmıştı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*