Kamu Bankalarına Devlet Sermaye Desteği Sağlayacak

Kamu Bankalarına Devlet Sermaye Desteği
Kamu Bankalarına Devlet Sermaye Desteği

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından yapılacağı iddia edilen yasal düzenleme ile kamu bankaları desteklenecek. Bu sayede sermaye yeterliliğini elde eden kamu bankaları daha düşük maliyetler ile piyasaya ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşa kredi desteği verebilecek.

Düşük faiz oranı ile kredi çekmek isteyenlere bu düzenlemenin hayata geçirilmesi ile beraber düşük faiz oranı ile destek verilecek. Buna ek olarak yüksek faiz oran ile kredi çeken kişiler de yapılandırma müjdesi verilmesini istiyor. Korana virüs salgını sonrasında nakit akışı bozulan alt ve orta gelir grubu kişiler için yüzde 0.49 faiz oranı ile devlet destekli kredi verilmeye başlanmıştı. Söz konusu kredi başvurusu için aranılan tek şart ise aylık hane halkı gelirinin 5 bin lira ve altında olması.

En düşük kredi oranı yüzde 0.58 olarak güncellendi

Kentsel Dönüşüm Konut Yapım Kredisi Faiz Oranı ile Kentsel Dönüşüm Bitmiş Konut Kredisi Faiz Oranı eşit olarak belirlendi. Açıklanan oranlara göre A Sınıfı Verimlilik kredi oranı yüzde 0.58 oldu. B sınıfı verimlilik oranı yüzde 0.62 ve Standart konutlarda yüzde 0.66 olarak ilan edildi.

Ziraat Bankası TOKİ sosyal konut projesi kredi paketinde yüzde 0,49 faiz oranı ile konut kredisi desteği veriliyor. Ancak söz konusu oran sadece TOKİ’den sosyal konut projesi ile hak sahibi olanlara verilecek.

Sıfır konutlar için yüzde 0,79 faiz oranı ile sıfır konut kredisi desteği veriliyor.

İkinci el konutlar için ise kamu bankaları yüzde 0,93 faiz oranı ile Vakıfbank sarı panjur konut kredisi paketi ile veriliyor.

Halk Bankası yeşil ışık taşıt kredisi kampanyası ile sıfır araç almak isteyenlere yüzde 0,94 faiz oranı ile finansman desteği sağlanacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*