Karacabey’e Sahil Projesiyle İlgili Ankara’dan Müjdeli Haber

Karacabeye Sahil Projesiyle
Karacabeye Sahil Projesiyle

Karacabey’in yazlık tatil beldesi Yeniköy’de 50 hektarlık bir alanda hayata geçirilen sahil projesi kapsamında yer alan 14 bin metrekarelik hazineye ait arsa, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un onayıyla Karacabey Belediyesi’ne tahsis edildi. Söz konusu arsa ile ilgili tahsis işleminin gerçekleştiğine dair yazı belediyeye ulaştı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Her mevsim, her yaş grubuna hitap etmek için üzerinde titizlikle çalışarak hazırladığımız sahil projemiz artık sona geliyor. 50 hektarlık bir alanda, içerisinde onlarca bölümden oluşan bir projenin sonuna gelindi. Ekiplerimiz, proje üzerinde peyzaj ve düzenleme çalışmalarını tamamladılar. Burada kentsel doku korunarak, mevcut yapı içerisinde köklü değişikliklere yol açacak uygulamalardan kaçındık. Projenin tamamında doğal dokuya uyumlu malzeme ve elemanlara yer verdik. Proje tamamlandığında Karacabey sahilleri, Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden biri haline gelecek. Bu vesileyle Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a, Bursa Milletvekilimiz Mustafa Esgin’e ve Milli Emlak Genel Müdürümüz Tufan Büyükuzun’a destekleri için Karacabey halkı adına teşekkür ediyorum’ dedi.

Proje içerisinde yürüyüş yolları, meydanlar, günübirlik kullanım alanları, çocuk oyun parkları, spor alanları, bisiklet yolları, sergi ve gösteri alanları, otoparklar, toplu taşıma durakları, balıkçı barınağı düzenlemesi, restoran ve büfeler, dinlenme alanları, konaklama tesisleri, ahşap seyir platformları ile soyunma-duş-tuvalet kabinleri ve günlük konaklama evlerinin yer aldığı ifade edildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*