Kendi Binasını Dönüştürmek İsteyen Vatandaşa Devlet Kentsel Dönüşüm Projelerinde Kolaylık Sağlayacak

Kendi Binasını Dönüştürmek İsteyen Vatandaşa
Kendi Binasını Dönüştürmek İsteyen Vatandaşa

Kentsel dönüşüm kira yardımı süresi için verilen uzatma kararı sonrasında bir iyi haberde kendi evimi yapmak istiyorum diyenlere geldi. Kendi evimi yıkıp yapmak istiyorum diyen kişilerden istenen kentsel dönüşüm teminat mektubu uygulaması esnetildi.

KENDİ BİNAMI YAPIYORUM DİYENE KOLAYLAK SAĞLANACAK!

Yapılan yeni düzenleme ile beraber tek parselde toplam yapı inşaat alanı 500 metrekareyi geçmemesi şartı ile parsel maliki tarafından kendi evimi yapmak istiyorum denilmesi durumunda maliyet bedelinin yüzde 10’u kadar teminat mektubu verilmesi şartı aranmayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen Eylül ayında gerçekleştirilen yasal düzenleme ile yüzde 10 teminat şartı getirildiğini hatırlatarak “Vatandaş, ‘kendi binamı kendim yapıyorum, ticari bir iş yapmıyorum, karşımda mağdur olacak arsa sahibi de yok’ diyerek yüzde 10 teminat aranması şartına karşı görüşlerini ifade ediyordu.

Bunun için harekete geçilerek 500 metrekare sınırı getirildi. Bu aşamada satışa gidemeyecek şekilde tapuya da ‘satış olmayacağı’ şerhi düşülerek kolaylık getirildi” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni düzenleme inşaat seköründe memnuniyet yaratırken daha öncede kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 36 aydan 48 aya yükseltilmişti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*