Kira Zorluğu Çekene 755 TL’ye Kadar Maddi Destek!

Kira Zorluğu Çekene
Kira Zorluğu Çekene

Virüs salgını nedeni ile kira ödemelerinde zorluk çeken vatandaşlara yardım geliyor.Gerekli başvuruların yapılması sonrasında 755 TL’ye kadar yardım veriliyor. Kira yardımı almak isteyen vatandaşların ise sağlaması gereken birtakım başvuru şartları yer almakta olup aynı zamanda nereye ve nasıl başvuru yapılacağına ilişkin açıklamalar ise detaylarda yer almaktadır.

Kira Yardımı Şartları Nelerdir?

  • Gayrimenkul varlığının bulunmaması,
  • Sigortalı olarak bir iş yerinde çalışmıyor olması,
  • Devletten başka bir kalemde yardım ve destek alınmıyor olması,
  • İşsizlik maaşı almamak,

Gelir tespiti sonucuna uygun olmak başvuru şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Kira yardımları alınan devlet kurumuna ve mali duruma göre değişmekte olup büyükşehir belediyesi olmak üzere 595 TL ile 960 TL arasında değişen bir beden ödenmektedir. Bakanlığın illere göre değişen kira yardımları da olmakta olup bu yardımlar da 595 TL’den 755 TL’ye kadar değişebilmektedir.

Kira Yardımı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetlere bağlı sosyal yardımlaşma müdürlükleri, Kaymakamlık, Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, Belediyeler, Özel vakıflar, Dernekler ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilmektedir.

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımından yaralanmak isteyenler için https://www.turkiye.gov.tr/csb-kentsel-donusum-kira-yardimi-basvurusu-4621 e-devlet adresinden başvuru yapmak mümkündür. Diğer kira yardımları için ise bireylerin ilgili kurumların il veya ilçe müdürlüklerine başvuru yapmaları mümkündür.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*