Koronavirüs Salgını Sonrası Ev Fiyatları Düşecek Mi?

Koronavirüs Salgını Sonrası Ev Fiyatları
Koronavirüs Salgını Sonrası Ev Fiyatları

Koronavirüs ile mücadele sürecinde ülkelerin en fazla etkilendiği alan ekonomi oldu. Ülke ekonomilerinin yapısının değiştiği, önemli oranda küçülmelerin oluştuğu, üretimin durduğu ve ek kaynak araşyışlarının oluştuğu bu dönemde hemen hemen her sektörde derin izler oluştu. Türkiye’de de ekonomi alanında oluşan bu değişimlerde ise emlak sektörünün geleceği merak ediliyor.

Koronavirüs salgının üretim alanında etkilemediği bir kaç sektörden birisi olan emlak sektöründe oluşabilecek en önemli sorun ise durgunluk. Salgın sürecinin uzaması, vatandaşların konut taleplerinin azalması üretimin devam ettiği sektörde en önemli tehlikelerden birisi olarak yorumlanıyor. Ancak Türkiye’de salgın sürecinin iyi yönetilmesi, alınan ekonomik önlemler ve bu önlemler içerisinde konut alım satımlarına dair düzenlemelerin olması vatandaşların taleplerinin diri tutulmasını sağladı.

Bazı uzmanlar fiyatlarda salgın sonrasında ciddi düşüşler olabileceğini ifade ediyorlar. Üretim ile konut stoku oluşması, bu dönemde ihtiyaç kredisi kullanan çok sayıda vatandaşın ikinci krdi borcuna girmeyecek olması gibi etmenlerin satışları etkileyeceğini ifade eden uzmanlarda konut satışlarının azabileceğini ifade ediyorlar.

Bu noktada bazı uzmanlar ise salgın bitmeden başlayan konut kredisi kampanyalarının salgın sonrasında daha avantajlı hallerde sunulması ile satışların yeniden artacağını değerlendiriyorlar. Bu artış ile sürecin normal seyrinde devam edeceğini dile getiren uzmanlar fiyatlarda genel anlamda çok ciddi düşüşlerin olmayacağını ele alıyorlar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*