Kredi Sicil Affı Düzenlemesi Ne Zaman Çıkacak?

Kredi Sicil Affı Düzenlemesi
Kredi Sicil Affı Düzenlemesi

Koronavirüs salgını kapsamında işyeri kapanan, faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan yada işleri düşen ticari işletme sahipleri ile bu süreçte işinden olan, işsiz kalan veya ücretsiz izne ayrılan vatandaşlar kredi kullanımlarına yöneldi. Bu süreçte vatandaşlara hem devlet destekli bireysel krediler sağlandı hemde işletme sahipleri için özel imkanlarla ticari kredi imkanları sunuldu.

KREDİ SİCİL AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bu süreçte kredi kullanımı konusunda zorluk yaşayan vatandaşlar da oldu. Daha önceki süreçlerde bankacılık işlemleri kapsamında bankaların kara listelerine giren vatandaşlar kredi kullanımlarında zorlandılar. Bu dönemde istedikleri krediyi kullanamayan vatandaşlar ise iyice zor durumda kaldılar. Bu kapsamda hükümetten kredi sicil affı için düzenleme bekleyen vatandaşlar, konunun ivedilikle çözülmesini talep ediyorlar. Kredi sicil affına dair gelişmelerin 2019 yılının ikinci yarısında itibaren gündeme getirildiğine dikkat çeken vatandaşlar konunun çeşitli dönemlerde bakanların da gündemine geldiğini hatırlatıyorlar.

Kredi sicil affına ilişkin son dönemlerde herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Ancak salgın sürecinin etkisinin artması durumunda taleplerinde artmasıyla düzenlemeye ilişkin ciddi adımların gelmesi bekleniyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*