Kurasız TOKİ Konut Satışlarına Başvurular Nasıl Yapılır?

TOKİ
TOKİ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yayımladığı duyurular ile açık satış usulü konut satışı yapıyor. Türkiye geneli çok sayıda şehirde ve ilçede yer alan konut projelerine yapılan bu satışlara başvurular kurasız ve çekilişsiz gerçekleştiriliyor. Satış duyurusunun yayımlanmasının ardından vatandaşlar başvuru önceliğine göre evlerde satın alabiliyorlar.

TOKİ AÇIK SATIŞ USULÜ İLE KONUT SATIŞI

TOKİ Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan konutlar 1+1, 2+1 ve 3+1 tarzında oluyor. Hem altı gelir grubu hemde orta gelir grubu gibi satışa çıkarılan konutlarda vatandaş belli bir oranda peşinat ödemesi yapıyorlar daha sonra geriye kalan tutar taksitlendiriliyor.

Satışta olan konutlar için en düşük peşinat tutarı 5 bin TL olurken en düşük konut taksiti 305 TL olarak bulunuyor. Konutun satış fiyatına göre bu rakamlar artıyor. Ayrıca konut satışlarında uygulanan vade sayısı da bu süreçte önemli. Öyle ki konut satışlarında müşterilere 120 aydan 240 aya vade olanakları sunuluyor.

Konut almak isteyen vatandaşlar öncelikle TOKİ’nin web sayfasından satış duyurularına ulaşacaklar. Kendilerine uygun konut satışını bulan vatandaşlar başvurularını Halkbank şubeleri üzerinden yapacaklar. Başvurularda ödeme seçeneklerine dair detaylar belirlenecek. Dikkat edilmesi gereken bir durumda başvuru süreci. Halen yayımda olan çok sayıda satış için son başvuru 30 Haziran.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*