Merkez Bankası İyi Haberi Verdi, Faiz Oranları Düşecek!

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

Merkez Bankası Nisan 2020 beklenti anketi raporu yayımlandı. Yayımlanan rapor kapsamında Merkez Bankası faiz oranları hakkında da beklenti açıklanmış oldu. Merkez Bankası yayımlanan anket sonuçları ile faiz oranları için ilk indirim sinyali verilmiş oldu.

MERKEZ BANKASI NİSAN 2020 ANKETİ İLE DÜŞÜŞ SİNYALİ VERDİ!

Yayımlanan raporda BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi yüzde 9,13 olarak açıklandı. Söz konusu oran Mart ayınad yayımlanan anket döneminde yüzde 10,38 olarak açıklanmıştı. Yani büyük oranda faiz indirimi beklentisi oluştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti cari ay sonu beklentisi ise bu anket döneminde 9,03 olarak açıklandı. Aynı oran bir önceki anket döneminde yüzde 10,27 olarak açıklanmıştı. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 10,33 ve yüzde 9,33 olarak belirlendi. Merkez Bankası beklenti anketi sonuçlarına göre faiz oranlarında bir puanlık düşüş yaşanması bekleniyor.

MERKEZ BANKASI NİSAN 2020 PPK TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Nisan ayı toplantısı 22 Nisan 2020 tarihinde yapılaacak. Ancak bir önceki toplantı hatırlanacağı üzere Merkez Bankası tarafından öne çekilmiş ve acil kodu ile 100 baz puan faiz indirimi yapılmasına karar verilmişti. Söz konusu bir eylemin daha Nisan ayında yapılabileceği belirtiliyor. Söz konusu toplantı ile Merkez Bankası’nın piyasayı fonlamak amacı ile faiz indirimi yapmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Kredi faiz oranları ile en uygun kredi veren kamu bankaları;                                                                              Ziraat Bankası temel ihtiyaç destek kredisi paketi ile yüzde 0.49 faiz oranı ile ihtiyaç kredisi desteği sağlarken sıfır konutlar için yine devlet bankaları yüzde 0,79 faiz oranı ile konut kredisi desteği sağlıyor. İkinci el konutlar için ise en uygun kredi 60 ay vadeli kredi paketinde yüzde 0,89 faiz oranı ile Vakıf Katılım Bankası tarafından ikinci el konutlar için ise yüzde 0,93 faiz oranı ile Vakıf Bank sarı panjur konut kredisi paketinde sunuluyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*