New York’ta 1 Milyon Kiracı Kira Grevine Hazırlanıyor

NEV YORK
NEV YORK

BD’de New York kentinin kiracı grupları, devam eden koronavirüs önlemleri nedeniyle çalışmalarının ve dolayısıyla kira ödemelerinin imkansız hale getirmesi nedeniyle eyalet çapında bir kira grevi düzenleme kararı aldı. Eyalet çapında alınan ve ev sahiplerinin kiracıarı evden atmasını yasaklayan karar Haziran ayında geçerliliğini yitirecek.

ABD’de ‘kiraları iptal et’ eylemi

Queens merkezli kiracı grubu, pandemi boyunca New York’taki bütün kira, evden atılma, konut kredisi veya konut ödemelerinin kadırılmasını talep ediyorlar. Grevi örgütleyenler hafta başında Wall Street Journal’a verdikleri demeçte, Queens, Woodside’daki Kozmopolit Evler kompleksindeki kiracıların çoğunluğunun kira grevine katılacağını söyledi. Greve yaklaşık bir milyon kiracının katılması bekleniyor.

Grup ayrıca, mevcut kamu konutlarının kalitesinin iyileştirmesini, boş mülklerin evsizler için kalıcı konutlara çevrilmesini ve sübvansiyonlu konut bütçesinin arttırmasını da içerecek şekilde, uygun fiyatlı konutlara 10 milyar dolarlık bir yatırım yapılmasını talep ediyor.

New York’un Haziran ayı sonunda sona erecek ve bu tarihten sonra borcu olan kiracılar evden atılabilecek. PropertyNest tarafından yapılan bir ankete katılan New Yorkluların sadece yüzde 55,7’si kiralarını “her zamanki gibi” ödeyebileceğini tahmin ediliyor. Kent sakinleinin yüzde 15,8’yse kiralarının ödeyebilmek için borç para almayı, geç ödemeyi veya ev sahipleriyle başka anlaşmalar yaparak sorunu çözmeyi planlıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*