Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu Yapanlar Dikkat!

Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu
Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Pandemi Sosyal Destek Programı kapsamında kime ne kadar sosyal yardım verileceği konusunda ön başvurular alınmaya devam ediyor. Milyonlarca aileye 1000 TL tutarında para yardımı hesaplara yatırılmaya devam ediyor. Diğer taraftan 3. faz ön talep başvuruları ise alınmaya devam ediyor.

1000 TL sosyal yardım başvurusu yapmak isteyenler dikkat!

Bakanlık bünyesinde verilen destekler arasında yer alan 3. faz sosyal yardım parasını alabilmek için yapılması gerekenler oldukça basit. e-Devlet Kapısı turkiye.gov.tr üzerinde yer alan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvuru Formu aracılığıyla sosyal yardım başvurularına ilişkin talepler kişi bazında alınmaya devam ediyor. Buradan 1000 TL sosyal yardım başvurusu talebini bırakabilirsiniz. Başvuru yapacak olanlar ise TC Kimlik numaralarının son rakamlarına göre başvurularını belirtilen günlerde yapabilecekler.

3. fazda ise, e-Devlet Kapısı üzerinde yer alan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvuru Formu aracılığıyla sosyal yardım başvuruları alınmaya başlanmıştır.

Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için,

TC Kimlik Numarasının son hanesi;

0 olan vatandaşların Pazartesi,
2 olan vatandaşların Salı,
4 olan vatandaşların Çarşamba,
6 olan vatandaşların Perşembe,
8 olan vatandaşların Cuma
günlerinde başvuruları alınacaktır.

Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir.

Başvuru yapıp sonuç bekleyenler nereden sorgulama yapacak?

Milyonlar tarafından başvuru yapılan 3. faz sosyal yardım parası için bekleyenler sorgulama ekranı üzerinden Bakanlık tarafından uygun bulunup bulunmadığını nasıl kontrol edecek. e-Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurular sonrasında en çok merak edilen konu olan başvuru sonuç sorgulama ekranı açıldı. Yine e-Devlet turkiye.gov.tr adresinden şifreniz ile giriş yaparak buradan Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama ekranından başvuru sonucunuzu online hızla öğrenebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*