Şehre Değer Katacak Projeler Masaya Yatırıldı

TOKİ
TOKİ

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı ziyaret etti. TOKİ’nin Nevşehir’de gerçekleştireceği yeni yatırımların yanı sıra Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi, Millet Bahçesi ve Kent Meydanı Projeleri masaya yatırıldı.

Nevşehir’de yapılması planlanan Millet Bahçesi ve Kent Meydanı ile kısa süre içerisinde başlayacak olan Karasoku, Hacı Rüştü, Herikli, 20 Temmuz, Kapucubaşı ve İbrahim Paşa Mahallelerinin büyük bir bölümünü içerisine alan Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında istişarelerde bulunan Bulut ve Arı, Nevşehir’e kazandırılacak yeni projeler için de çalışmaların başlatılmasını kararlaştırdı.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Türkiye genelinde 297 şantiyelerinin bulunduğunu ve bu şantiyelerde gerekli tedbirleri alarak faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi. Bulut, “Koronavirüs sebebiyle Sağlık Bakanlığımızın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ve İçişleri Bakanlığımızın yayımlamış olduğu genelgeler doğrultusunda şantiyelerimizdeki işçi sayılarını belirli bir miktar azaltarak, kendi içinde karantina önlemlerini alarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.” dedi.

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından eski sebze ve zahire pazarı bölgesinde gerçekleştirilecek olan Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi için 7 Mayıs 2020 tarihinde inşaat ihalesinin gerçekleştirileceğini hatırlatan Başkan Arı, Karasoku, Hacı Rüştü, Herikli, 20 Temmuz, Kapucubaşı ve İbrahim Paşa Mahallelerinin büyük bir bölümünü içerisine alan Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi için artık son aşamaya gelindiğini kaydetti.

Bu bölgelerde yaşayan vatandaşları modern yaşam alanlarına kavuşturacak ve şehrin çehresini değiştirecek olan proje için TOKİ’nin örnek bir mimari projeyi burada hayata geçireceğini ifade eden Başkan Arı, projenin ilk etabının İbrahim Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan eski sebze ve zahire pazarı bölgesinde uygulanacağını açıkladı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*