Seyyar Pazar Üç İlçede Daha Kuruldu

Seyyar Pazar
Seyyar Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca’da başlatılan ve Türkiye’ye örnek olan Seyyar Pazar, bugün Gaziemir, Narlıdere ve Balçova’daydı. Evlere kadar ulaştırılan sebze ve meyveler, yurttaşların pazar veya marketlere gitmeden ihtiyaçlarını karşılamasını sağladı.

Gaziemir’de Seyyar Pazar ile evinin ihtiyaçlarını karşılayan Bengü Yürüm, pazara gitmek istemediğini belirterek, “Pazara gitmemiz, herkes için zarar. Çünkü kalabalık oluyor. Ve ne kadar kalabalık olursa o kadar durum kötüleşir. Böyle bir hizmetin verdikleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Ayağımıza kadar hizmet geliyor” dedi.

Günlük sebze ve meyveler kapımıza kadar geliyor
Pazarın ayaklarına kadar geldiğini kaydeden Güler Öner ise şunları söyledi: “Bu olmasaydı o kalabalığa girerek alışveriş yapmak zorunda kalacaktık. Bizim için çok güzel bir hizmet bu. Kapımızın önüne kadar geldi, tertemiz bir ortamda alışveriş yapıyoruz.”

Seyyar Pazar araçlarından yükselen müziği duyunca eski günleri hatırladığını anlatan Sevil Tekeli, “Sesi duyunca fırladım çıktım evden. Eskiden bu şekilde kapımıza gelirdi bir çok şey. Alışveriş yapıyorduk. Bu uygulamada tıpkı o günlerde olduğu gibi. Günlük olarak sebze ve meyveler kapımıza kadar geliyor. Uygulama harika. Evinden çıkmayan 65 yaş üstü bireyler için son derece güzel. Pazarlar, marketler gidilecek gibi değil. Her ne kadar mesafe ve maske uygulaması olsa da gidilebilecek gibi değil” dedi.

67 yaşında olduğu için dışarı çıkmadığını ifade eden Fatma Ateş, “Dışarı çıkamıyordum. Bir kere markete telefon ederek sebze ve meyve getirmesini istedim. Getirdiler ama hep çürük. Beğenmedim. Bu nedenle böyle bir uygulama son derece güzel” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*