Tapu Harcı ve KDV İndirimi Yapılacak Mı?

Web Tapu’ya Talep Yağdı
Web Tapu’ya Talep Yağdı

Koranavirüs salgını bir süredir kredi faiz indirimi ile toparlanmaya geçen konut sektörünü olumsuz etkiledi. Konut satış rakamları sert düşüş yaşadı. Yaşanan düşüşün ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ilk tedbir paketinde konut kredisi peşinatı yüzde 10 seviyesine çekilmişti. Gayrimenkul ve konut sektörü tapu harcı muafiyeti ve KDV indirimi talep etti.

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç yapmış olduğu değrelendirmesinde “Mali piyasalardaki spekülatif iniş çıkışlar nedeniyle, birikimlerini koruma güdüsüyle güvenli liman arayan vatandaşlarımızın zarara uğramamaları için en güvenli yatırım aracı olan konuta yönelmelerini tavsiye ediyorum. Kaldı ki bitmiş sıfır konutlarda kamu bankalarının uyguladığı 0,79 konut kredisi oranı varken ve peşinatlar da yüzde 10’a düşürülmüşken, halkımızın birikimlerini korumak için en güvenli liman konut almaktır. Bu dönemde konut alan hem birikimini korur hem de uzun vadede daha karlı çıkar” diyerek vatandaşa ev satın almasını tavsiye etti.

Konut satışları için yeni destek ihtiyacı olduğunu belirten Mustafa Andıç konutta KDV indirimi ve tapu harcı indirimi desteğinin zorunlu olduğunu dile getirdi. Söz konusu indirim kampanyası ile hem inşaat sektörünün rahat bir nefes alacağını hem de vatandaşın birikimlerini değerlendirecek güvenli bir liman bulacağını belirteren Andıç özellikle de tapu harcı muafiyeti konusunda acil düzenleme yapılmasını talep etti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*