Tarsus’a Yapılacak Yeni Hükümet Konağının İhale Tarihi Belli Oldu

Tarsus’a Yapılacak Yeni Hükümet
Tarsus’a Yapılacak Yeni Hükümet

Tarsus Gazeteciler Cemiyeti’nin 12 Mart’ta Ankara’da düzenlediği ve Tarsus’un sorunlarının konuşulduğu toplantıda gündeme gelen Hükümet Konağının ihale tarihi belli oldu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, yeni bina hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu arayarak bilgi almış ve Bakan Soylu’da, TOKİ ile de görüşmelerin sağlandığı ve de projeye bu yıl içerisinde başlanacağını ileterek, verilmiş resmi sözünde yerine getirileceğini ifade etmişti.

TOKİ tarafından yapılan bigilendirmede;

“Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle 1 Adet 10.842,91 m² İnşaat Alanına Sahip Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi 12.05.2020 saat 14:30’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı toplantı salonunda yapılacak” açıklaması geldi.

2014 yılında oturulamaz raporu verilen Hükümet konağı, daha önce de ihaleye çıkmış fakat yaşanan olumsuzluklar nedeniyle iptal olmuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın da yakından takip ettiği Yeni Hükümet Konağı’nın kısa sürede bitirileceği tahmin edilmekte.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*