TOKİ Güngören Millet Bahçesi Planları Onaylandı

TOKİ Güngören Millet Bahçesi
TOKİ Güngören Millet Bahçesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Güngören Millet Bahçesi’nin imar planlarını 25 Mart 2020 tarihinde onaylayarak 6 Nisan’da askıya çıkardı.

TOKİ tarafından hazırlanan planın açıklama raporuna göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Güngören Millet Bahçesi Projesi” yapılmak üzere yatırım programına alınan Güngören Merkez Mahallesi’ndeki üç ayrı parselden oluşan toplam 34 bin metrekarelik alanda imar düzenlemesi yapıldı.

Parseller Maliye Hazinesi ve Güngören Belediyesi mülkiyetinde bulunuyor. Hazine mülkiyetindeki parsellerin tahsisi 2 yıllık ön izin ile Güngören Belediye Başkanlığı’na yapıldı.

Yeni plana göre millet bahçesinde; sergi-balo salonu, kütüphane, çay ocağı gibi kullanımları içeren millet kıraathanesi ile ibadethane, sanat atölyeleri, çocuk oyun alanları, yürüyüş-koşu-bisiklet yolları, tenis-basketbol, voleybol gibi spor alanları, tematik bahçeler, meydanlar, toplanma alanları, çeşmeler, açık hava sineması, etkinlik çayırı ve gösteri alanları yer alabilecek.

EĞİTİM VE SPOR FONKSİYONLARI İPTAL

Yeni plan ile “millet bahçesi” ilan edilen parsellerin 6 bin metrekaresi daha önce “eğitim alanı” fonksiyonuna, 28 bin metrekaresi de “spor alanı” fonksiyonuna sahipti.

Spor alanında bulunan 15 Temmuz Stadı Yahya Baş Tesisleri geçtiğimiz aylarda millet bahçesi projesi nedeniyle yıkılmıştı.

Millet bahçesinde zemin altı ve üstünde yer alan yapı, tesis veya açık alanlar olağanüstü durumlarda afet toplanma ve geçici barınma bölgesi olarak da kullanılabilecek.

Millet Bahçesi yaya köprüsü ile birbirine bağlanacak

Millet bahçesinde yapılacak projelerin inşaat hakkı yani emsali 0.15 olarak belirlendi. Yükseklik de en çok 2 kat olacak. Kamuya hizmet üzere millet bahçesine zemin altı katlı otopark yapılacak ve emsal hesabına dahil edilmeyecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*