Üzerinde Taşınmaz Kaydı Olanlarla TOKİ’nin Satışa Çıkardığı Evlere Başvuru Yapabilir Mi?

zerinde Taşınmaz Kaydı Olanlarla
zerinde Taşınmaz Kaydı Olanlarla

TOKİ tarafından her gelir grubu için açıklanan bu konut satış başvuru koşullarında ise bazı özel durumlar bulunmaktadır.

TOKİ Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan konutlara başvuru yapmak isteyen vatandaşların satışa çıkarılan konutun türüne başvuru şartlarını sağlamaları gerekiyor. TOKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden hem alt gelir grubu hemde orta gelir grubunda bulunan konut projeleri için tüm detayları ile aktarıların şartların sağlanmaması durumunda ise ev alımı gerçekleştirilemiyor.

TOKİ’den ev almak isteyen vatandaşların sağlamaları ve dikkat etmeleri gereken konuların başında gelir şartı bulunuyor. Gelir şartında yer alan maddelerden birisi de taşınmaz kaydı. Özel durumların yer aldığı taşınmaz kaydında vatandaşlara TOKİ tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi. “Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, başvuru sahibinin kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması gerekmektedir.

Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır” ifadesi kullanıldı.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*