Atatürk Havalimanı’na Cumhurbaşkanlığı Filosu Hariç İniş-Kalkış İzni Verilmeyecek

Atatürk Havalimanı
Atatürk Havalimanı

İkişer milyarlık iki pisti kırılarak üzerine hastane inşaatına başlanan Atatürk Havalimanı’nın, Milli Emlak’a devredildiği, tamamen kapatılacağı, bir takım derneklere verileceği iddia ediliyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), söylentiler yayılırken dikkat çekici bir bildiri yayımladı. “Atatürk Havalimanı Meydan Kullanım Tedbirleri” başlığıyla 26 Nisan’da yayımlanan bildiriyle, havalimanının kısıtlı bir trafikle açık kalmaya devam edeceği açıklanmış oldu.

Sözcü’den Yusuf Demir’in haberine göre, 12 Eylül 2019 tarihli Havacılık Bilgi Yayını (AIP) ve 17 Nisan tarihli bilgi notuna (NOTAM) atıf yapılan bildiride dört madde sıralandı.

İlk maddede Atatürk Havalimanı’na her türlü teknik iniş ve planlama dışında herhangi bir nedenle bu havalimanına yönelen (divert) uçuşların tamamına iniş-kalkış için izin verilmeyeceği, uçuş planı kabul edilmeyeceği vurgulandı.

‘Cumhurbaşkanlığı filosu muaf tutuldu’
Bildiride, Cumhurbaşkanlığı Filosu’nun uygulamadan muaf olduğu vurgulandı. Devlet hava araçları, ambulans, arama-kurtarma, acil ve uçuş kontrol uçuşları ve helikopterler de yeni düzenlemeden etkilenmeyecek. Ayrıca havalimanının eğitim amacıyla da kullanılamayacağı da dile getirildi.

DHMİ bildirisinde, 12 Eylül 2019 tarihinde yayımlanan Yerel Trafik Düzenlemeleri-Meydan Kullanım Tedbirleri’nin ilk maddesi de hatırlatılarak, geçerli olduğu kaydedildi: “İstanbul Atatürk Havalimanı müstakil kargo, bakım/onarım, genel havacılık, hava taksi, iş uçuşları, devlet uçakları ile yapılan uçuşlar ve Otoritenin uygun göreceği trafiklerce kullanılacaktır.”

Habere göre havacılık uzmanları bildirinin, sektörde meydanın kapatılacağına dair söylentileri durdurma hedefiyle yayımlandığını değerlendiriyor. Uzmanlar, bununla birlikte özellikle havayolu şirketlerine “Atatürk Havalimanı için planlama yapma” anlamına gelen bir mesaj verildiğini de vurguladı.

Haberde görüşü alınan ve konunun uzmanı olduğu söylenen bir kişi şunları söyledi: “Bildirinin, ‘Atatürk Havalimanı Milli Emlak’a devredildi’ dedikodularının yoğunlaştığı günlerde yayımlanması manidar. En azından hava trafiğinin sürdüğü bölümün devredilmediği anlaşılıyor. DHMİ, Milli Emlak dedikoduları üzerine pozisyonunu ve mevcut durumu böylece netleştirmiş oldu.”

Atatürk Havalimanı’nda boş hazır binalar dururken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla, ikişer milyar liralık iki pist kırılarak, 9 Nisan’da İnşa çalışmalarına başlanan hastanenin 24 Mayıs’ta tamamlanacağı belirtiliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*