Bakan Albayrak Açıkladı, Yeni Kredi Paketinin Detayları Belli Oldu

Bakan Albayrak Açıkladı Yeni Kredi Paketinin Detayları
Bakan Albayrak Açıkladı Yeni Kredi Paketinin Detayları

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak müjdeyi vermişti! Yeni kredi paketinin detayları belli oldu. Koronavirüs vakalarının azalması ile birlikte geçilen normalleşme sürecinde yeni bir ekonomi paketinin sinyalleri verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, katıldığı bir televizyon programında konut ve turizme yönelik yeni bir ekonomi paketi hazırlandıklarını söylemişti. Söz konusu pakete göre emekli ve çalışanın tatil yapabilmesi için uygun faizli kredi verilebilecek. Öte yandan orta gelirli vatandaşlar için uzun vadeli uygun faizli konut kredisi de konuşuluyor.

KONUT, TURİZM,YERLİ ÜRETİME YÖNELİK OLACAK

-Finansman kredi desteği paketi, ihtiyaç sahibi vatandaşa, emekli, çalışan ve orta gelir grubuna yönelik olacak.

-Kamu bankaları tarafından bir süre ödemesiz, sonra taksitler halinde ödemeli bir kredi desteği planlanıyor.

-Yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, bisiklet, motosiklet, ev tekstili, çeyiz gibi ürünler alındığı taktirde bu finansmandan yararlanılması bekleniyor.

-Emekli ve çalışan kesime özellikle seyahat giderlerinin finansman ihtiyacının uygun şartlarda sağlanması.

-Orta gelir grubuna yönelik konut kredisi. Bu konut kredisinin diğerlerinden farkı ise uzun vadede ve çok düşük maliyetlerle bir kredi sağlanması bekleniyor. Bu paketin cuma günü kamu bankaları tarafından açıklanması, pazartesi günü de devreye girmesi hedefleniyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*