Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Açılıyor

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Açılıyor
Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Açılıyor

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen ve ilk etabı 20 Nisan’da açılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katılacağı törenin ardından tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açılış Töreninde

18 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı konuşmada, “Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi” isminin verildiğini duyurduğu sağlık tesisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından sonra faaliyete geçecek. Alanında özelleşmiş çok sayıda hastanenin bir arada olduğu, hizmet kalitesinin yanı sıra nitelikli insan kaynağı ile öne çıkan, mükemmeliyet merkezlerinin adresi olarak gösterilen şehir hastaneleri, başvuran hastaların sağlıkla ilgili sorunlarının tamamının tek bir merkezde çözüldüğü yerlerin başında geliyor.

Dünyanın birçok ülkesini etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemi sürecinde de sağlıkta hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkaran şehir hastaneleri, mücadeleye, sahip olduğu en son teknoloji, fiziki altyapı ve nitelikli yatak kapasitesi ile en büyük katkıyı sunan sağlık üsleri arasında yer alıyor.

HASTANENİN İLK ETABI 20 NİSAN’DA AÇILMIŞTI

Covid-19 ile mücadele süresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kısa sürede faaliyete alınacağını müjdelemesinin ardından inşa çalışmalarına hız verilen hastanenin ilk etabı, 20 Nisan’da hizmete alındı. Önceki gün isim tabelaları da asılan hastanenin tamamının açılışı için geri sayım başladı. Türkiye’nin hizmet yarışına önemli katkılar sunacak hastanede ilk etabın açıldığı tarihten bu yana yalnızca Covid-19 hastalarına hizmet veriliyor.

İLERİ DÜZEYDE TANI VE TEDAVİ İMKANLARI

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin video konferans yöntemiyle katılacağı törenin ardından tam kapasiteyle faaliyete geçecek. 789 bin metrekare arsa alanı üzerine kurulu ve 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alana sahip hastane, 2 bin 68 sismik izolatör ile depreme dayanaklı olarak inşa edildi.

ASGARİ 7 BİN HASTAYA HİZMET VERECEK

Ayrıca, 3 heliportu bulunan, 10 bloktan oluşan hastane, 456’sı yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip. Özellikle yoğun bakım ihtiyacının olduğu bir dönemde önemli bir işlev üstlenecek hastanede, 30 bin metrekare kapalı alan içinde erişkin, çocuk, travma ve kadın doğum olmak üzere 4 ayrı acil servis bulunuyor. Hastanede, günlük asgari 7 bin hastaya hizmet verecek düzeyde tanı ve tedavi üniteleri olan acil servislerde, negatif basınçlı odaların da bulunduğu ve gerektiğinde acil yoğun bakım şartlarının sağlanabileceği 226 gözlem alanı yer alıyor.

ENERJİ VE ÇEVRE DOSTU TASARIMLA YAPILDI

725 poliklinik odası, 3’ü hibrit toplam 90 ameliyathanesi ile hastane, günlük 35 bin ayaktan hasta alabilecek ve 500 özellikli ameliyat yapılabilecek kapasiteye sahip. Çocuk ve erişkinler için toplam 107 branşta hizmet verecek hastanede, en gelişmiş tıbbi cihazlar ve donanım ile ileri düzeyde tanı ve tedavi imkanları sunuluyor. Ameliyat sırasında hastaya anestezi halindeyken ışın tedavisi uygulanabilen “Xoft Intraoperatif Radyoterapi” (IORT) sistemi de ilk defa bu hastanede kullanılacak.Öte yandan, “Enerji ve Çevre Dostu” tasarımlarla inşa edilen hastanede, 654 kişilik 2 konferans salonu da bulunuyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*