Binlerce AVM’nin Açılışı İçin Geri Sayım Başladı

Binlerce AVMnin Açılışı
Binlerce AVMnin Açılışı

Mayıs ayı’nın ikinci haftasında kısmi açılması planlanan AVM’ler tartışma konusu olmuş durumda. Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemler arasında Alışveriş Merkezleri (AVM) ilk sırada yer alıyor. Pek çok AVM içerisinde yer alan binlerce dükkan kapatıldı. Sadece gıda üzerine satış yapan büyük marketler açık bırakıldı.

Son günlerde Türkiye genelinde koronavirüs vaka sayılarında yaşanan düşüş ile birlikte hayatın normalleşmeye dönmesi adına Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ve AVM sahipleri harekete geçti. Kısmi açılış için hazırlıklar başladı. Ortaya tarihler de atıldı. Mayıs 11 itibariyle kısmi açılışların yapılabileceği ifade ediliyor.

Cadde mağazalarında hazırlıklar başladı, bir çok AVM’de de çalışma ve denemeler yapıyoruz. Mağaza düzeni değişiyor. Kuyruk yönetimi başladı.

Diğer taraftan kapanan AVM’ler bu ay yeni bir düzenle açılmaya başlanacak. Önemli bir dizi önlem ile açılacak olan AVM’lerde açılacak olan mağazalarda herkes tek bir hat üzerinde yürüyecek. Raf raf gezme veya geriye dönme yok. Sosyal mesafe korunmazsa da alarmlar çalacak. Yerleştirilen oklarla yönlendirmeler ve patikalar oluşturularak müşteriler yönlendirilecek. Herkes bu yolu izleyerek mağazayı dolaşarak kasaya ulaşabilecek. Geriye dönmek ya da istenilen bölüme geçmek söz konusu olmayacak. AVM’lerde özel termal kameralar ile müşteriler an be an takip edilecek. Belli bir noktada toplanan kalabalığı farkederek alarm oluşturan kameralar şimdi sosyal mesafe nedeniyle uyarı vermeye başlayacak.

Sinema ve çocuk oyun alanları bir müddet daha kapalı kalacak!

Mayıs 11 itibariyle kademeli ve kısmi olarak açılması planlanan AVM’lerin tamamının açılması anlamına gelmiyor. Yemek alanları, çocuk oyun alanları ve sinemalar daha uzun bir süre açılmayacağı ifade ediliyor.

Sosyal medya hesapları üzerinden yoğun eleştiri alan AVM kararı ile alakalı vatandaş tepkisini dile getiriyor. Pek çok vatandaş açılmasın derken, açılsın hayat normale dönmeye başlasın diyenlerin sayısı da oldukça yüksek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*