Bursa Gürsu Belediye Meclisi’nde satılık arsa tartışması

Bursa Gürsu Belediye Meclisinde
Bursa Gürsu Belediye Meclisinde

Bursa Gürsu Belediye Meclisi’nde gündeme gelen arsa-tesis satış yetki talepleri, CHP ve İYİ Partili belediye meclis üyelerinin itirazlarına yol açtı. Bursa Gürsu Belediyesi’nin gelecekte sosyal tesis yapacak arsasının bile kalmayacağını düşünen muhalefet partili üyelerin uyarı- itiraz ve ret oylarına rağmen, Gürsu Belediye Başkanı’na arsa-benzin istasyonu satış yetkisi verilmesi AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

BENZİN İSTASYONU SATILACAK, ARSALAR ELDEN ÇIKACAK

Bursa Gürsu Belediye Meclisi toplantısında, ayrı maddeler halinde Gürsu Atatürk Caddesi’nde kiracı tarafından kullanılan benzin istasyonunun satışı, Uludağ Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde kalan ve 2 yıldır bila-ücret OSB başkanlığı tarafından kullanılan tam ve hisseli parsellerin satışı, belediyeye ait çeşitli arsaların satışı-trampası ya da kat karşılığı inşaata verilmesi konusunda Belediye Başkanı’na yetki verilmesi görüşüldü.

CHP Gürsu İlçe Başkanı Haşim Öztürk, Uludağ OSB içerisinde tam veya hisseli olarak, imar planında idari tesis, sağlık tesisi, sosyal kültürel tesisler, Tedaş ve arsa alanı olarak görülen 14 parça toplam 14.000 m2’lik arazinin satışının yanı sıra sürekli kira getiren benzin istasyonunun da satılmak istendiğini belirterek, “Satış talepleri sadece bunlarla da sınırlı değil. Zafer Mahallesi’nde, Kurtuluş Mahallesi’ndeki arsalar da satışa çıkarılıyor.

Gürsu Belediye Başkanı emlakçı gibi davranmamalı

Gürsu Belediyesi’nin zaten dişe dokunur bir yatırımı yok. Hizmeti yok. Tek yapılan iş, maaş ödemek. Bu nedenle İYİ Partili Meclis Üyesi arkadaşımızın da katılımıyla CHP meclis grubu olarak tüm bu satış taleplerine ret oyu verme kararına vardık.

CHP-İYİ Partili üyeleri verdikleri ret oylarına rağmen, Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla satış yetkilerinin verildiğini belirten CHP Gürsu İlçe Başkanı Haşim Öztürk şöyle konuştu:

“Akaryakıt istasyonunda belediyemizin kiracısı var. Kiracı ve belediye başkanı kendi aralarında anlaşmışlar. Kiracı istasyonu satın almak istiyor. Başkan da satmak istiyor. Gerekçe olarak da Covid-19 nedeniyle belediye gelirlerinin düşmesi gösterilmiş. Covid-19’la mücadele başlayalı şunun şurasında iki ay bile olmadı ama gelir düştü diye ne var ne yok, mal satışına geçiliyor. Belediyenin demek ki bütçesi yok, kenarda beş kuruşu yok, kasa tamtakır kalmış. Bu itirazlara Başkan dedi ki, kiracı arkadaşlar satın almak istiyor, mal değerini bulduğuna göre değerlendirip satalım dedik. Belediye Başkanı emlakçı mı, değerini bulan tesisi satalım, öyle yönetim anlayışı olur mu? Çeşitli yerlerdeki arsalar da satılacak. Tamam satalım da, yarın öbür gün park yapmak istediğinde kullanabileceğin, sahibi olduğun tek karış arsa bırakmıyorsun.”

CHP İlçe Başkanı Haşim Öztürk, “Önümüzde Yenidoğan örneği var. Belediyenin Yenidoğan’da tek karış arsası kalmamış, ne park yapılabiliyor, ne yeşil alan yapılabiliyor, ne sosyal donatı alanı yapılabiliyor. Sorduğumuzda belediyenin yeri yok diyorlar, kamulaştırın dediğimizde aldığımız cevap, paramız yok. Tabii, eldekileri böyle çarçur edersen, sonra ihtiyaç duyacağın alanları nereden bulacaksın?”

OSB içindeki idari bina ve diğer arsaların satışına karşı çıkmalarının nedenini de, “sürekli gelirden vazgeçmek doğru değil” cümlesiyle ifade ederek, şunları söyledi:

“OSB ile kendi içlerinde anlaşmışlar, OSB iki yıldır bila-ücret kullanmış belediye arsasını. Satışa çıkarınca rayiç belirleyip, kira isteyeceklermiş. Daha rayicini bile belirlememişler. Satış olunca, geriye dönük kira isteyeceklermiş. Belediyeyi göz göre göre zarar ettirmişler. Maaş bile ödeyemez duruma getirmişler. Şimdi maaş ödeyebilmek için ne var ne yok satıyorlar. Sürekli gelir elde edilebilecek tesisler satılır mı? Hem OSB idare binası hem akaryakıt istasyonu yok bahasına elden çıkıp gidecek. Gürsu maalesef, belediyenin malını bile koruyamayan bir belediyecilik anlayışı ile yönetiliyor.”açıklamasında bulundu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*