Devletten 3 Bin TL Ev Eşyası Yardımı

Devletten Bin TL Ev Eşyası Yardımı
Devletten Bin TL Ev Eşyası Yardımı

Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün vatandaşlara verdiği ev eşyası yardımı için sağlanması gereken koşullar bulunuyor. Bu koşulların ilki gelir şartı. Bu desteğe başvuruda bulunacak olan hanelerin geliri ile ailede yaşayan vatandaşların gelirlerinin oranı belli bir seviyeden az olması gerekiyor.

Ev eşyası yardımları için hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler, başvuruda bulunabilir. Bir ikinci koşul ise başvuru yapacak kişilerin 18 yaşından büyük olması. Bu koşulları sağlayan vatandaşlara Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından 3.000 TL yardım sağlanıyor.

Gelir şartını sağlayan ihtiyaç sahibi aileler başvurularını kendi il ve ilçelerinde yer alan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne yapacaklar.

Detaylı Bilgi Almak İçin BURAYA TIKLAYINIZ.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*