Dikkat! SGK Bağkur Emeklisi, Ev Kadınları, İşsizler Ödemeyecek!

Dikkat SGK Bağkur Emeklisi Ev Kadınları İşsizler Ödemeyecek
Dikkat SGK Bağkur Emeklisi Ev Kadınları İşsizler Ödemeyecek

Son ödemesi 31 Mayıs olan emlak vergisi emekliler, işsizler, engelliler ve en kadınları tarafından ödenmeyecek ve bu kişiler emlak vergisinden muaf olma hakkını elde edecekler. Yapılmış olan son düzenleme beraberinde bazı vatandaşlar emlak vergisi ödemekten muaf oldular. Düzenleme yapılmadan önce emlak vergisini ödeyen kişiler ise ödedikleri arayı geri alabilecekler. Gerekli şartları sağlayan vatandaşlar bu vergiyi ödemekten muaf olacaklar.

Konut sahibi olan kişiler rayiç bedelin binde birini büyük şehirlerde ise binde ikisini vergi olarak ödemektedirler. Yine iş yerleri için de binde ikisini ve büyük şehirlerde binde dördünü vergi olarak ödemektedirler. Ancak yapılmış olan yeni düzenleme beraberinde gerekli şartları sağlayan bazı vatandaşlar bu vergileri ödemekten muaf tutuluyorlar.

Ev kadınları, işsizler, gaziler, engelliler, emekliler ve şehitlerin dul ve yetimleri 200 metre karelik evde hisseleri varsa artık emlak vergisi ödemiyorlar.

Emlak Vergisinden Muaf Olma Şartları

Emlak vergisinden muaf olma şartları belirli kişiler için geçerlidir. Ev hanımları, işsizler, gaziler, emekliler, şehitlerin dul ve yetimleri ve engelliler bu vergilerden muaf olmaktadır.  Bunun yanında kişilerin vergiden muaf olmak için Türkiye sınırları içerisinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek evleri olması da şartlar arasındadır. Engelli emekliler çalışsalar bile yine de vergiden muaf oluyorlar.

Birden fazla hisse varsa vergiden muaf olunmuyor. Yine emekliler çalıştıkları zaman vergiden muaf olamıyorlar.Eğer 200 metrekareyi geçmeyen evde başka hak sahiplerinin de hisseleri varsa hisse oranında vergiden muaf olunuyor. Bu vergilerden yalnızca Türkiye’de emekli olan vatandaşlar yararlanabiliyor ve yurt dışında emekli olan vatandaşlar vergiyi ödemek zorunda oluyor.

Vatandaşların vergiden muaf olmak için söz konusu olan konutlarda oturmaları gerekmiyor. Hak sahibi olan kişilerin vergiden muaf olmak adına belediyelere müracaat etmeleri gerekiyor. Aynı zamanda bu güne kadar ödedikleri fazla vergileri de yine müracaat ederek geri alabiliyorlar. Bu muaf olma durumu arsalar ve iş yerleri için değil yalnızca konutlar için geçerli oluyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*