Emlak Vergisi Ödeme Tarihleri 2020

Aylık TL Taksitlerle
Aylık TL Taksitlerle

Emlak vergisi ödemeleri her sene Mart ayında başlamakta olup isteyen kişiler tek seferde isteyen kişiler ise 2 eşit taksit halinde ödeme yapabilmektedir. Mart ayı itibari ile başlayan emlak vergisi ödemeleri 31 Mayıs 2020 tarihi itibari ile sona erecek. Taksitle ödeme yapmak isteyen kişiler için ise 2. taksit ödeme tarihi Kasımı ayında başlayacak. 1 Kasım 2020 tarihi itibari ile başlayacak olan 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2020 tarihi itibari ile sona erecek.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ ERTELENDİ Mİ?

Meclise emlak vergisi borcu ertelemesi için meclise kanun teklifi verilmişti. İşte o kanun teklifi; Kamuoyunda oluşan yüksek talep nedeni ile CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel tarafından meclise kanun teklifi verildi. Verilen kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda emlak vergisi borçları için 1 yıl boyunca erteleme imkanı tanınacak.

Verilen kanun teklifi ne yazık ki halen Mecliste görüşmeye alınmadı. Bu nedenle ödeme takvimi daha önce açıklanan süreçte devam edecek. Yani emlak vergisi ertelemesi için verilen kanun teklifi mecliste onay almazsa 31 Mayıs 2020 tarihi itibari ile emlak vergisi son ödeme tarihi dolmuş olacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*