Gurbetçiler Konut Kredisi Kullanabilir Mi?

Gurbetçiler Konut Kredisi Kullanabilir Mi
Gurbetçiler Konut Kredisi Kullanabilir Mi

Yurt dışında yaşayan gurbetçiler, Türkiye’den konut alıp burada yerleşmek istiyorlar. Ancak maddi olarak ev alacak durumu olmayan gurbetçiler konut kredisi kullanıp kullanamayacağını araştırıyor. Yurt dışında yaşayan gurbetçi Türk vatandaşların Türkiye’den konut kredisi kullanarak ev alması mümkündür.

YURT DIŞINDA YAŞAYANLAR İÇİN MORTGEGE KREDİSİ

Dünyanın her neresindeki ülkesinde yaşıyor olursa olsun, Türkiye’de ev sahibi olmak isteyen gurbetçiler için hazırlanan özel konut kredisi paketlerinden yararlanılarak ev sahibi olunabiliyor. Ancak bankalar tarafından hazırlanan bu özel konut kredisi paketlerinin bazı özel koşulları olabilmektedir. Bunlar başvuru yapılacak bankalardan öğrenilebilir.

GURBETÇİYE KONUT KREDİSİ İÇİN HANGİ BELGELER GEREKİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar için Türkiye’nin verdiği yabancı kimlik numarası da geçerli olmaktadır.
  • Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı,
  • Vergi kimlik numarası,
  • Nüfus cüzdanı yoksa pasaport,
  • Alınacak konuta ait kat irtifakı veya kat mülkiyeti tapusu,
  • Yurt dışında yaşadığı ikamet adresi,
  • Çalıştığı ülkedeki gelir belgesi
  • Varsa en az üç aylık kredi kart ekstresi gibi belgeler talep edilmektedir.

MORTGEGE KREDİSİ NEDİR?

Mortgege kredisi sisteminde bankalar müşterilerine uzun vadeli kredi kullandırabilmektedir. Bu vadeler 12 ay ile 240 arasında değişiklik göstermektedir. Banka verdiği kredi için teminat olarak, satın alınan konutu ödemeler bitene kadar ipotek altına alır. Bu kredi sistemine mortgege kredisi denir. Kredi borcu bittiğinde ipotek kaldırılmaktadır. Kredi sahibi, birbirini takip eden iki taksiti ödenmemesi durumunda banka 30 günlük süre bildiriminde bulunur ve bu ödenmesi gereken taksitlerin tamamının ödenmesi istenir. Bu talebin yerine gelmemesi durumunda banka yasal takip sürecini başlatabilmektedir.

ÖZEL KONUT PROJELERİ

Bankalar, yurt dışında yaşayan gurbetçiler için bitmiş veya proje aşamasındaki özel projelere konut kredisi kullandırabilmektedir. Bu projelerden konut almak isteyen gurbetçiler bankalardan rahatlıkla konut kredisi kullanabilirler. Şunu da unutmamak gerekir ki bankaların verdiği mortgege kredisi yalnızca gerçek kişiler için verilmekte olup tüzel kişilere kullandırılmamaktadır.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*